Najgore moguće vijesti za Neuera, Bayern odlučio reagovati

Traži se golman za budućnost

Najgore moguće vijesti za Neuera, Bayern odlučio reagovati

Edmir Škorić

Njemački golman Manuel Neuer nalazi se u teškoj situaciji. Bayern mu je tražio privremenu zamjenu, ali čini se da su u njemačkom prvaku spremni pronaći "jedinicu" na duže staze.

Neuer se nakon Svjetskog prvenstva teško povrijedio na skijanju. Operisao je koljeno i za njega je završena sezona, pa je Bayern prinuđen pronaći alternativu.

Jasno je da je skijanje jedan od sportova koji je zabranjen nogometašima dok imaju ugovore s nekim klubovima upravo zbog činjenice da vrlo lako može doći do ozbiljnijih povreda. Iskusni golman je rizikovao i to ga je koštalo.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", Bavarci neće čekati da se njihov kapiten potpuno oporavi. Već su odlučili potražiti novog golmana koji bi trebao da bude budućnost kluba.

U medijima se i dalje špekuliše da bi se Bayern mogao boriti za iskusnog Yanna Sommera. Golman Borussije M'Gladbach već dugi niz godina predstavlja najvišu svjetsku razinu.

Bayern također prati situaciju u kojoj se nalaze zvijezde prošlog Svjetskog prvenstva Dominik Livaković, Bono i Emiliano Martinez. Bavarci su također zainteresovani za Keylora Navasa i igrača koji je trenutno na posudbi iz Bayerna u Monacu, odnosno Alexandera Nuebela.

Svi navedeni igrači trenutno spadaju u sam svjetski vrh. Međutim, zamijeniti takvu legendu kakva je Manuel Neuer nedvojbeno jest i bit će vrlo teško.

36-godišnjak je za tim iz Münchena nastupio u 488 utakmica i čak 233 puta je sačuvao mrežu netaknutom. Njegova postignuća uključuju 10 njemačkih prvenstava i dva trijumfa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je u Bayernu jako cijenjen, klub je odlučan da do kraja ovog mjeseca kupi golmana koji će u budućnosti biti prvi izbor, bez obzira kada će se Neuer vratiti i u kakvoj formi će tada biti.

Dodajmo da je Neuer, prije teške povrede, imao neuspješan nastup s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je reprezentacija ispala već  u grupnoj fazi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
Svašta ste napisali a ništa konkretno… upravu brine težina povrede i njegove godine. Navodno Bayern nije ni objavio težinu povrede vjerovatno zbog pozicije za pregovaranje pri kupovini drugog golmana. Sad se špekuliše da je pretrpio otvoreni prijelom tibije i fibule (kosti koje čine potkoljenicu) - ozljeda koja ima daleko duži rok za oporavak.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi