Postignut dogovor: Nagelsmann postaje novi trener Bayerna uz rekordnu odštetu!

Napušta Leipzig

Postignut dogovor: Nagelsmann postaje novi trener Bayerna uz rekordnu odštetu!

E. Škorić

Prema informacijama njemačkog Bilda, rukovodstvo Bayerna postiglo je dogovor s Julianom Nagelsmannom (33).

Nagelsmann će tako naslijediti Hansija Flicka, koji je već prije nekoliko sedmica najavio da napušta Bayern na kraju sezone i on će po svemu sudeći preuzeti njemačku nogometnu reprezentaciju.

Bayern će za Nagelsmanna platiti odštetu i do 30 miliona eura, što je će biti rekordna odšteta kada je u pitanju transfer jednog trenera. Mladi i perspektivni njemački stručnjak radi sjajan posao s Leipzigom, a zapažene rezultate ostvarivao je ranije na klupi Hoffenheima.

On je imao ugovor s Leipzigom do 2023. godine, ali je zatražio od kluba da mu, na osnovu dobrih odnosa i korektnosti, odobri preuzimanje velikana iz Minhena.

Što se tiče Flicka, on je u Bayernu radio nevjerovatne stvari proteklih sezona, ali je u tekućoj sezoni imao sukobe sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, s kojim se često nije slagao oko transfera i drugih stvari.

Flick će otići vjerovatno kao prvak Njemačke, to će mu biti druga uzastopna titula, ali titulu u Ligi prvaka nije uspio da odbrani jer je njegov klub ispao od PSG-a u četvrtfinalu zbog pravila o golu više u gostima.

Oglasi

Nekadašnji veznjak Bayerna je prošle sezone osvojio i Kup, zatim Superkup Njemačke, te Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. U sezoni 2019/20 izabran je od UEFA za trenera godine.

Imao je i impresivnu igračku karijeru u Bayernu jer je osvojio četiri titule, Kup i Superkup Njemačke, te je igrao finale tadašnjeg Evropskog kupa u sezoni 1986/87.

Brojni navijači Bayerna ovih su dana izrazili veliko nezadovoljstvo odlukom da Flick odlazi, a Salihamidžić ostaje. Čak je pokrenuta i peticija o smjeni nekadašnjeg reprezentativca BiH, kojeg u Bavarskoj smatraju jednim od najodovornijih za ne baš idealnu sezonu 2020/21 koja još nije završena.

Bayern još čeka na ovjeru titule

Bayern je u subotu poražen neočekivano u Mainzu s 2:1, a Nagelsmannov Leipzig je dan kasnije savladao Stuttgart s 2:0, pa je teoretski još uvijek u igri za titulu. 

Međutim, teško je vjerovati da Bayern može da ispusti veliku bodovnu prednost, a prvak bi mogao i zvanično postati narednog vikenda, kada će ovaj tim ugostiti ekipu Borussije Moenchengladbacha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipziga ipak čeka važnija utakmica u Kupu Njemačke koja se igra u petak, a radi se o polufinalu protiv Werdera u Bremenu. Igra se jedna utakmica, pobjednik ide u veliko finale koje se igra u Berlinu, nažalost bez publike, a mogući rival je Borussia Dortmund ili niželigaš Kiel.

MaxBet nudi već danas mogućnost oklade na utakmicu koja se igra u petak u Bremenu. OVDJE imate ponudu, a takođe možete MaxBet pratiti na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosnishtroller
Smiješna liga ovo vam je isto ko da Guardiola pređe u liverpool , Bayern svake godine kupuje sve najbolje igrače iz Bundeslige i onda se čude ljudi što nema konkurencije u Njemačkoj Šta će Bayernu Superliga kad oni već vladaju jednom i rade šta hoce
13 9
user1604593678
Trener zasluzan sto je Bayern osvojio 6 trofeja u sezoni a Hasan kriv sto ove sezone nisu odbranili Ligu Sampiona wfk???
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi