Salihamidžić krenuo u akciju: Bayern počeo pregovore s Leipzigom za novog trenera

Žele Nagelsmanna

Salihamidžić krenuo u akciju: Bayern počeo pregovore s Leipzigom za novog trenera

E. Čaušević

Njemački stručnjak Hansi Flick nedavno je potvrdio da će na kraju sezone napustiti minhenski Bayern.

Flick je s Bayernom prošle sezone osvojio sve što je mogao, ali ove sezone stvari ne idu onako kako je on očekivao. Naime, Flick nije u dobrim odnosima s Hasanom Salihamidžićem zbog čega je odlučio da napusti klub

Salihamidžić nije htio da dopusti Flicku da bude više uključen u transfer politiku kluba što je bila kap koja je prelila čašu. Čelnici kluba dali su podršku bivšem bh. igraču što je itekako zasmetalo Flicku.

Nedavno je Flick javno otkrio da će na kraju sezone raskinuti ugovor s Bayernom, te da je već igračima napustio da napušta klub.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene. Odluka za mene nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i vječno ću biti zahvalan za šansu koju su mi dali. Uradili smo sjajan posao u prethodne gotovo dvije godine i ja sam impresioniram kvalitetom kojeg ekipa ima", rekao je Flick.

Čini se da su Bavarci već krenuli u potragu za novim trenerom, a danas su njemački mediji objavili da je Salihamidžić već donio odluku ko će biti šef stručnog štaba Bayerna od naredne sezone.

Oglasi

Naime, danas je objavljeno da je Bayern kontaktirao Leipzig i da su poručili da žele dovesti Juliana Nagelsmanna za novog trenera. Nagelsmann pruža odlične rezultate na klupi Leipziga i bit će mu teško odbiti poziv iz Minhena.

Međutim, jasno je da dolazak ovog 33-godišnjeg stručnjaka neće biti tako jeftin za Bayern s obzirom da je on i dalje pod ugovorom s Leipzigom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz Leipziga su ranije poručili da će Bayern morati platiti odštetu za Nagelsmanna u iznosu između 15 i 20 miliona eura ukoliko žele da on bude novi trener kluba iz Minhena.

Bavarci su kontaktirali čelnike Leipziga kako bi se pokušali dogovoriti i kako stvari stoje nije im problem platiti odštetu jer su očito već donijeli odluku da je Nagelsmann najbolji izbor za novog trenera kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Nalic je slobodan.
9 1
jc999
Samo ćete za****t čovjeka, dok je muller i ostali oko njega u ekipi možete zaboravit na dobrog trenera
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi