Otkriveni detalji ugovora s Bayernom: Nagelsmann će biti najskuplji trener u povijesti

Bavarci ga moraju kupiti od Leipziga

Otkriveni detalji ugovora s Bayernom: Nagelsmann će biti najskuplji trener u povijesti

E. Škorić

Njemački mediji danas su objavili da će Julian Nagelsmann biti novi trener Bayerna.

Nagelsmann je navodno dogovorio s upravom Bayerna transfer iz Leipziga, a to će biti najskuplji transfer jednog trenera u nogometnoj povijesti. On će na klupi aktuelnog prvaka Evrope naslijediti Hansija Flicka, koji je ranije nakon utakmice s Wolfsburgom poručio da odlazi na kraju sezone.

Prema Manuelu Bonkeu, novinaru "TZ-a", Nagelsmann će zarađivati osam miliona eura godišnje. Ugovor 33-godišnjaka s Leipzigom vrijedi do ljeta 2023., pa ga Bayern mora kupiti. I to neće biti malo. Očekuje se da će Bayern platiti oko 23 miliona eura.

Bio bi to rekord, budući da je do sada najskuplji trener bio Andre Villas-Boas, kojeg je Chelsea kupio od Porta 2011. godine za 15 miliona eura.

Nagelsmann trenira Leipzig više od dvije godine i njegov tim je ove sezone jedini parirao Bayernu i još uvijek je teoretski u igri za titulu. Prethodno je tri godine vodio Hoffenheim, gdje je takođe trenirao U-17 i U-19 ekipe, a na klupi te momčadi je postao najmlađi trener u Ligi prvaka.

"Ja sam poput pekara koji miješa sastojke, stavlja hljeb u pećnicu, a zatim analizira učinak. I na kraju, bira najbolji mogući recept", rekao je Nagelsmann jednom prilikom.

U njegovoj viziji nogometa nema nijedne specifične postavke. Sve je glatko. Malo je vjerojatno da će igrači biti raspoređeni na jednu poziciju, ali imaju određene uloge, a momčad može koristiti različite sustave tokom meča. Samo se jedna stvar ne mijenja. Voli atraktivan i privlačan nogomet.

Nema sumnje da je Bayern s njim napravio sjajan potez, navijačima se dopada, mada je većina ipak bila za to da Flick ostane i naredne sezone. No, kao što je poznato, on je ove sezone imao sukobe s Hasanom Salihamidžićem i to je jedan od razloga zbog kojih napušta Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekadašnji veznjak Bayerna je prošle sezone osvojio i Kup, zatim Superkup Njemačke, te Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. U sezoni 2019/20 izabran je od UEFA za trenera godine. Otići će vjerovatno kao prvak Njemačke jer je teško očekivati da Bavarci propuste bodovnu prednost.

Oni su neočekivanim porazom od Mainza (1:2) u subotu dali nadu Leipzigu, koji je dan kasnije savladao Stuttgart s 2:0. Ipak, Bayern ima priliku da ovjeri titulu kada ugosti Borussiju Moenchengladbach u narednom kolu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Lako je Bayernu biti najbolji u domaćoj ligi kad kupuju najbolje iz protivničkih ekipa tj. od najvecih konkurenata. Cim se neka ekipa malo posloži i približi na tabeli, glavni cilj oslabit konkurenciju kupovinom najvaznijih igraca a u ovom slucaju i trenera. Kad je to neko placao ovolike milione za trenere? Čekamo sad Guardiolu u Realu i Solskjera u Liverpoolu...
2 5
rime_
Liga u kojoj trener i najbolji igrac prelaze kod direktnog rivala. HNL
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi