Četiri Nagelsmannova poziva izazvala žestoke reakcije u Njemačkoj

Nije ih niko očekivao

Četiri Nagelsmannova poziva izazvala žestoke reakcije u Njemačkoj

E. Škorić

Prema pisanju njemačkih medija, selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann će iznenaditi svojim odabirom.

Među odabranima su navodno Chris Führich, Deniz Undav, Maximilian Mittelstädt i Waldemar Anton. Ove sezone briljiraju u iznenađujuće dobrom VfB Stuttgartu, mada njihovi pozivi nisu izazvali oduševljenje većine Nijemaca, koji smatraju da Julian "nastavlja da uništava reprezentaciju" i da "ti igrači nisu dorasli dresu Njemačke".

Nagelsmann želi nagraditi četvorku za izvrsnu sezonu koju proživljavaju sa Stuttgartom. Njemački klub trenutno zauzima treće mjesto u Bundesligi i čini se da je na dobrom putu prema Ligi prvaka.

Mittelstädt i Anton već su igrali utakmice za mladu reprezentaciju Njemačke ranije u svojim karijerama, ali još nisu imali debi u seniorskoj reprezentaciji. Führich je debitovao za Njemačku. Igrao je u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Država u oktobru 2023. Undav nikada nije igrao za reprezentaciju.

Njemačka će krajem marta odigrati dvije prijateljske utakmice. Francuska je protivnik u subotu, 23. marta. Tri dana kasnije Nijemci igraju protiv Nizozemske, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo sljedećeg ljeta u Njemačkoj. Tamo su u grupi s Mađarskom, Švicarskom i Škotskom.

Oglasi

Njemačka nije blistala posljednjih mjeseci. Prvo je smijenjen Hansi Flick, nakon čega je tim preuzeo Julian Nagelsmann, ali Njemačka nikako da zablista iako u svojim redovima ima brojne velike fudbalske zvijezde.

Na novom spisku Nagelsmanna očekuje se Toni Kroos. Iako se ranije povukao iz reprezentacije, odlučio se staviti na raspolaganje i veznjak Real Madrida bi mogao da bude od velike pomoći Nijemcima na Euru narednog ljeta.

Nagelsmann će konačan spisak obajviti u četvrtak. Naravno, oni koji se nađu na njemu na dobrom su putu da igraju na Evropskom prvenstvu, no bivši trener Bayerna će tek kasnije objaviti spisak igrača za Euro.

Kako je sam rekao, svako će imati priliku da pokaže koliko vrijedi i da zaslužuje ili ne zaslužuje predstavljati Njemačku na još jednom velikom turniru.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li na spisku biti i talentovani veznjak Bayerna Aleksandar Pavlović, kojeg pokušavaju "zgrabiti" i u Fudbalskom savezu Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi