Srbija gubi bitku: Aleksandar Pavlović na popisu Njemačke, debi već za nekoliko dana
Mladi veznjak može da bira između dvije reprezentacije, ali čini se da je izbor već napravljen

Nagelsmann ga stavio na popis

Srbija gubi bitku: Aleksandar Pavlović na popisu Njemačke, debi već za nekoliko dana

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler Bayerna Aleksandar Pavlović (19) dobit će poziv selektora Juliana Nagelsmanna za predstojeće utakmice reprezentacije Njemačke.

Aleksandar Pavlović potpuno je iskoristio priliku koju mu je ove sezone ukazao trener Bayerna Thomas Tuchel. 19-godišnjak je postao neizostavan član prve postave bavarskog kluba i igra zaista fenomenalan fudbal.

Njegovi nastupi privukli su Fudbalski savez Srbije. Selektor Dragan Stojković je razgovarao s roditeljima ovog fudbalera i saopšteno mu je kako još nikakve odluka nije donesena u izboru reprezentacije.

Ipak, večeras njemački list Bild donosi informaciju kako je selektor nacionalnog tima Njemačke Julian Nagelsmann spremio poziv za Pavlovića. On će ubrzo debitovati za Elf

"Trenutno stanje je takvo da će Aleksandar Pavlović ovog mjeseca dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Njemačke za prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske", piše Bild i dodaje se:

Oglasi

"Razlozi što ga je Julian Nagelsmann odlučio zvati su fenomenalne igre u dresu Bayerna, ali i činjenica da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i da bude dio tima koji će igrati na Evropskom prvenstvu", piše Bild.

Pavlović bi debi, ako prihvati poziv Elfa, trebao imati 23. marta u duelu sa selekcijom Francuske. Tri dana kasnije Nijemci igraju meč s Nizozemskom.

Goretzka ga savjetuje da prihvati poziv Njemačke

Saigrač iz Bayerna Leon Goretzka rado bi Pavlovića vidio u dresu Njemačke. Smatra da bi to bio pravi izbor.

"Svako za sebe donosi takve odluke. Ali, ako bih mu morao dati savjet, ja bih na njegovom mjestu odabrao Njemačku", rekao je Goretzka i dodaje:

"Veliki sam Aleksov fan. Trenutno igra sa dosta slobode, a to je i za mene zaista sjajno. Zabavno je vidjeti kako uživa u svakoj sekundi na terenu", istakao je on.

Oglasi

Aleksandar Pavlović je ove sezone odigrao 14 utakmica za bavarskog velikana. Postigao je dva gola i dodao je dvije asistencije.

U Njemačkoj se pišu hvalospjevi o njegovim nastupima. Nagelsmann u prvi mah nije želio da ga zove, ali s obzirom na to da je Srbija bacila oko na njega, donesene je odluka da ipak bude na popisu.

Nagelsmann će listu igrača na koje računa u utakmicama protiv Francuske i Nizozemske saopštiti 14. marta i većina tih igrača vjerovatno će konkurisati za mjesto na Evropskom prvenstvu.

U nacionalni tim se vraća iskusni veznjak Real Madrida Toni Kroos, a prvi poziv će pored Pavlovića dobiti i napadač Stuttgarta Deniz Undav.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Gledaj kako vojo brani traktoriste!
2 1
JuventinoBK
Smrdija zestoko pusi u zadnje vrijeme. Prvo mile, koji ce biti jedan od najboljih golmana, a sad i ovaj. Auh, kakva 2 igraca. Da hoce i hrvati, bilo bi dobro. Neki je nedavno ih odbio men se cini
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi