Nakon Sučića, red je došao i na Pavlovića - Još jedan dragulj odabrao "svoju domovinu"

Čini se da je mnogo toga riješeno

Nakon Sučića, red je došao i na Pavlovića - Još jedan dragulj odabrao "svoju domovinu"

Edmir Škorić

Fudbaler Bayerna Aleksandar Pavlović još uvijek zvanično nije odlučio za koga će igrati u budućnosti, a bitku za njegov "potpis" vode fudbalski savezi Njemačke i Srbije. No, sudeći prema posljednjim informacijama, zna se čiji dres će obući.

Srbija je zemlja njegovih predaka, a u Njemačkoj je rođen i ondje je stekao reputaciju jednog od najboljih mladih fudbalera u svijetu. Pavlović igra sve redovnije u Bayernu, hvale na njegov račun dolaze iz dana u dan, a Njemački fudbalski savez želi ga u budućnosti u dresu Njemačke.

Međutim, isto žele i u Srbiji. Nije tajna da je direktor A reprezentacije Stevan Stojanović boravio u Minhenu, gdje se vidio sa Aleksandrom Pavlovićem i njegovim roditeljima. Jasno im je predočeno gdje selektor Dragan Stojković vidi mladog fudbalera Bayerna. Pavlovići su bili prezadovoljni onim što su čuli, Aleksandar nije krio oduševljenje, kao ni njegov otac...

Ali, to ne znači da će mlada zvijezda odabrati Srbiju. I FS Njemačke i Bayern čine baš sve što je moguće da fudbaler odabere Elf. Srbi su spremni odmah da mu ustupe mjesto u A reprezentaciji, čak i na Euru, pa bi to mogla da bude prednost Orlova, bar se tako smatralo.

Njemački novinar Florian Plettenburg donosi nove informacije. On je rekao da selektor Njemaček Julian Nagelsmann ozbiljno razmišlja da pozove Pavlovića za prijateljske utakmice kasnije ovog mjeseca, što bi značilo da ga planira voditi i na Euro 2024. godine, a to bi moglo da bude i odlučujuće u ovoj čitavoj priči.

Oglasi

Navodi se da je njemački U21 selektor Di Slavo već pozvao igrača i da ga je skautirao više puta, te da bi Pavlović bio spreman da prihvati poziv. Ipak, pritisak iz Srbije je također ogroman, ali u ovom trenutku, ako Nagelsmann donese odluku koju planira, čin ise da je Pavlović mnogo bliže njemačkom nego srpskom dresu.

Sportski direktor Bayerna Eberl hvalio je svog dragulja poslije utakmice protiv Lazija: „Ide mu fantastično. Naravno, i dalje povremeno griješi, jer je još jako mlad, ali s obzirom na pritisak protiv Lazija u utorak i kakvu je izvanrednu partiju odigrao... To pokazuje kakav veliki talent imamo".

Pavlović ne igra danas za Bayern protiv Mainza zbog suspenzije, ali ovaj 19-godišnjak je budućnost Bayerna, vjerovatno Njemačke, dok bi Srbi mogli žaliti dugo vremena.

No, komšije ne gube nadu, nastavit će s pokušajima da ga "ukradu" Nijemcima, te da izbjegnu scenarij kao u nekim ranijim slučajevima, a posljednji takav imali su prije par dana kad je Mile Svilar odbio da brani za Orlove i odabrao Belgiju.

Nešto slično već godina na svojoj koži osjeća i reprezentacija BiH, kojoj je baš jučer talentovani veznjak Dinama rođen u Livnu, Petar Sućić, rekao ne i izabrao Hrvatsku koju je potom nazvao "svojom domovinom".

Top Komentari

BosanskaSvedska
Traktor manje,nista se netreba cuditi! Voje mi!
1 0
Ham0
Krepaj majkku ti jebbem izdajnicku
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi