Dok Tuchel srozava Bayern, Nagelsmannu je na noge stigao sportski direktor i ponudio posao iz snova!

Njemački trener vrlo tražen

Dok Tuchel srozava Bayern, Nagelsmannu je na noge stigao sportski direktor i ponudio posao iz snova!

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann usred sezone dobio je otkaz na klupi Bayerna. Malo ko je očekivao da će se razlaz desiti pred kraj marta dok je tim u igri za tripletu, a njemački trener već je vrlo tražen i stigao je na sastanak na kojem pregovara o novom poslu.

Dok su oči bosanskohercegovačke sportske javnosti bile uprte na Bilino polje i utakmicu Bosna i Hercegovina - Island, u Njemačkoj je 23. marta kao bomba odjeknula vijest da je otkaz na klupi Bayerna dobio Julian Nagelsmann. 

U tom momentu Bayern je bio u četvrtfinalu Lige prvaka, u igri za 11. u nizu titulu prvaka Njemačke i za osvajanje DFB-Pokala, pa je otkaz Nagelsmannu bio itekako neočekivan.

Na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel i u debiju je s 4:2 njegov Bayern bio bolji od Borussije Dortmund, no nakon toga krenulo je srozavanje bavarske ekipe.

Prvo su ispali od Freiburga u kupu, zatim su poraženi s 3:0 od Manchester Cityja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a u ligi su remizirali protiv Hoffenheima.

Na pragu je Bayern ispadanja u Ligi prvaka, a u Bundesligi je ipak prvi s 59 bodova, dva više od Borussije i čini se da će im to takmičenje poslužiti za spas sezone.

Oglasi

Dok se Tuchel ne snalazi baš najbolje na klupi minhenskog velikana, Julian Nagelsmann stigao je u Englesku na pregovore za posao koji će, ako ga dobije, početi raditi od naredne sezone.

Naime, Frank Lampard je samo privremeno na klupi Chelseaja nakon razlaza s Grahamom Potterom i londonski klub želi od naredne sezone da krene u novi projekat s novim trenerom.

Tako je u užem izboru kandidata i Julian Nagelsmann, a tu su još i Vincent Kompany, Luis Enrique, Mauricio Pochettino i Ruben Amorim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Laurence Stewart, sportski direktor Chelseaja koji je radio sa Nagelsmannom i u RB Leipzigu, otišao je u Njemačku da razgovara sa bivšim trenerom Bavaraca i pokuša dogovoriti uslove. 

Što se tiče Nagelsmanna, interes za njega pokazao je i Tottenham koji je nedavno objavio raskid saradnje s italijanskim stručnjakom, Antonijom Conteom. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bio trener u Bajernu nije cudo sto ga sada traze ovi mali klubovi. Njima bi bila velika cast da im dodje bivsi trener Baje
1 2
Laptop trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi