Nagelsmann će u Bayernu imati slobodu kao niko ranije
Foto - EPA

Pitat će se i za transfere

Nagelsmann će u Bayernu imati slobodu kao niko ranije

M. Šljivak

Julian Nagelsmann predvodit će od naredne sezone minhenski Bayern.

Sjajni 33-godišnji stručnjak preuzima ekipu od Hansija Flicka koji će vjerovatno postati novi selektor Njemačke i imat će šansu da vodi najveći njemački klub.

Hasan Salihamidžić ima velike zasluge za angažovanje Nagelsmanna. On je sve završio, a budući predsjednik Oliver Kahn je ovjerio saradnju sa mladim trenerom i od naredne sezone počinje nova era Bayerna.

Nagelsmann će imati poseban tretman u Minhenu, a imat će mogućnost i da sa rukovodstvom kluba učestvuje u transferima koji su planirani, što nijedan trener ranije nije mogao.

U Bayernu je oduvijek rukovodstvo kluba odlučivalo o transferima. Treneri nisu imali gotovo nikakav utjecaj na dovođenje fudbalera i ekipu su kreirali sa igračima koju su im čelnici kluba omogućili.

Zbog toga su Hasan Salihamidžić i Hansi Flick ušli u sukob. Brazzo nije želio da se Flick miješa u posao, a ovaj je nakon svega odlučio da ode nakon godine i po na klupi.

Oglasi

Međutim, Bild tvrdi da će situacija sa Nagelsmannom biti drugačija. On će imati podršku Salihamidžića kada su želje u pitanju i Hasan će mu pokušati ispuniti želje.

Nagelsmann je već saopštio rukovodstvu kluba kako će mu biti potrebno nekoliko novih fudbalera u timu, a ostaje nam da vidimo koga će mladi stručnjak odabrati kao svoja pojačanja.

Nagelsmann zatražio dvojicu fudbalera

Ovaj 33-godišnjak naslijedit će Hansija Flicka na klupi bavarskog velikana, a Bavarci su navodno za njegove usluge ekipi RB Leipziga pristali isplatiti cifru između 15 i 20 miliona eura.

Nagelsmann je bio prvi izbor Bayerna nakon što je Flick odlučio da ode iz kluba, a zatim su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn završili posao i on je imenovan kao novi trener kluba.

Navodno, Nagelsmann je od čelnih ljudi Bayerna zatražio i da mu dovedu dvojicu fudbalera iz RB Leipziga. U svojoj ekipi želi vidjeti Marcela Sabitzera i Emila Forsberga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi stručnjak izuzetno cijeni ove fudbalere. Vjeruje da bi se oni odlično uklopili u tim kojeg će voditi, ali vidjet ćemo hoće li mu klub izaći u susret.

Za ovu dvojicu fudbalera bit će potrebno izdvojiti više od 60 miliona eura, a podsjetimo, Bayern je već ranije završio transfer francuskog štopera iz RB Leipziga Dayota Upamecana, kojeg su platili preko 40 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Hoce ko i Flick
2 0
Chico
Ljubitelji Brazzzzze sa portala na Malina respiratorima.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi