Junak dana: Stiliyan Petrov

Zaigrao nakon više od četiri godine

Junak dana: Stiliyan Petrov

Edmir Škorić

Stiliyan Petrov je nakon četiri godine zaigrao za Aston Villu.

Ovaj bugarski 37-godišnji nogometaš nije igrao više od četiri godine zbog bolesti. U martu 2012. godine mu je dijagnosticirana akutna leukemija i on se 14 mjeseci kasnije povukao.

Odlučio je da se vrati, trenirao je s Villom, a zaigrao je i u današnjoj prijateljskoj utakmici u Austriji protiv austrijskog niželigaša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Srećom, pobijedio je bolest i ponovo je na nogometnim terenima. Vrijedi podsjetiti da je Petrov za reprezentaciju Bugarske odigrao čak 105 utakmica, a pored Aston Ville u svojoj karijeri je još igrao za CSKA i Celtic. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi