Juninho: Pjanić je najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu

Legendarni Brazilac hvali bh. fudbalera

Juninho: Pjanić je najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Juninho izjavio je da je Miralem Pjanić najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu.

Juninho je s Pjanićem igrao u Lyonu, a nije tajna da je bh. reprezentativac upravo od Brazilaca učio izvođenje slobodnjaka. Brazilac je od svojih 100 golova za Lyon čak 44 postigao iz slobodnih udaraca.

„Teško je porediti mene i njega jer ja ne volim pričati o sebi. Mire ima nevjerovatne kvalitete i trenutno je jedan najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu. Ne, siguran sam da je najbolji“, rekao je Jouninho, te dodao:

„On je uvijek bio zainteresovan u moj način izvođenja slobodnjaka i često smo ostajali zajedno na treningu kako bi obojica vježbali. Nažalost, samo jednu sezonu smo igrali zajedno“.

Brazilac je na kraju rekao da Pjanić ima nekoliko tehnika prilikom izvođenja slobodnih udaraca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Bitno je da se to stalno vježba. Jednom prilikom sam mu rekao da stalno mora vježbati jer je to najbolji način da postaneš najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu. Sada mi je jasno da me poslušao“, zaključio je Juninho.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.