Legenda Zrinjskog, a navijači Veleža ga respektuju: Ivanković preuzima juniorsku reprezentaciju

Naslijedit će Barbarića

Legenda Zrinjskog, a navijači Veleža ga respektuju: Ivanković preuzima juniorsku reprezentaciju · Saznajemo

A. Beganović

Legendarni fudbaler Zrinjskog, Mario Ivanković, naslijedit će Ivicu Barbarića na čelu stručnog štaba juniorske selekcije Bosne i Hercegovine.

Legendarni fudbaler mostarskog Zrinjskog, Mario Ivanković, biće novi selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine biće analizirani izvještaji selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a sve više se špekuliše i o promjenama u stručnim štabovima kadetske, juniorske i mlade reprezentacije.

Juniori, koji su odigrali sjajne kvalifikacije i samo sportska nesreća ih je udaljila od Evropskog prvenstva sigurno će dobiti novog selektora s obzirom da se Ivica Barbarić vratio seniorskom klupskom fudbalu, odnosno preuzeo je klupu Širokog Brijega.

Nekoliko je kandidata za njegovog nasljednika, no SportSport.ba saznaje da pomenuti Ivanković ima najbolje izglede za preuzimanje juniorske selekcije i bilo bi pravo čudo da upravo on ne bude izbor Izvršnog odbora.

Ivanković je imao sjajnu igračku karijeru, prve fudbalske korake je napravio u Veležu, a osim u Zrinjskom gdje ima status legende, nastupao je i za NK Brotnjo, Varteks iz Varaždina, Chemnitzer, Suwon...

Svojevremeno je bio član stručnog štaba Zrinjskog na čijem čelu je bio Mladen Žižović, a sa kadetima mostarske ekipe je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Zbog svojih ljudskih kvaliteta omiljen je u cijeloj Bosni i Hercegovini, a koliko je cijenjen u gradu na Neretvi možda najbolje potvrđuje činjenica i da je i sa stadiona stadiona "Rođeni" svojevremeno ispraćan aplauzom.

Top Komentari

Brazuka
Sramota . lik nikada nije bio glavni trener nigdje i daješ mu tako bitnu selekciju. A to što je omiljen neka sa tima pije kafe a to nema veze sa strukom. Bruka i sramota vice durica sarajcica beusa i ostalih mesetara
9 0
amarosimbrko
Ivanu Beusu naredio Dragan Covic da ovo uradi eee moj Beus postao si i ti ****** a bio si jedini ozbiljan u savezu ovo nema veze s vezom strasno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi