Juniori Čelika u gostima savladali Željezničar

Iznenadili Plave

Juniori Čelika u gostima savladali Željezničar

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Juniori sarajevskog Željezničara danas su doživjeli iznenađujući poraz na domaćem terenu od Čelika (1:2) u okviru 21. kola Premijer omladinske lige BiH.

Željezničar je bio izraziti favorit u današnjem okršaju, ali Čelik je uspio da priredi iznenađenje i dođe do pobjede. Zeničani su poveli već u sedmoj minuti kada je mrežu Plavih zatresao Anes Šuvalić.

Samo sedam minuta kasnije bilo je 0:2, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Dragan Badrov. Do kraja meče Željezničar je samo uspio ublažiti poraz golom rezerviste Farisa Zubanovića u 53. minuti.

Željezničar je i dalje na drugom mjestu sa 45 bodova, dok je za Čelik ovo bila tek četvrta pobjeda u sezoni i Zeničani su na 12. poziciji sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar: Dujmović, Hećo, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Hasanović, Šehić, Dacić, Mehičić, Mujarić.

Čelik: Jupić, Popović, Begović, Kalabić, Mujak, Durmić, Ibraković, Badrov, Žuna, Šuvalić, Sivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi