Juniori FK Sarajevo na prestižnom turniru u Češkoj

Na turniru u Češkoj

Juniori FK Sarajevo na prestižnom turniru u Češkoj

M. Šljivak

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, učestvovat će na turniru CEE CUP koji se igra u češkoj prijestolnici Pragu. 

Ovaj turnir već godinama okuplja vodeće omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

U ovogodišnjem izdanju učestvuje 12 ekipa, od kojih će svaka odigrati najmanje četiri utakmice na turniru. Juniorska selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se u grupi C, zajedno sa Slavijom Prag i Wislom Krakow. 

Svoju prvu utakmicu na turniru, Bordo momci odigrat će 22. jula sa početkom u 17.30 sati protiv Slavije iz Praga, a drugu utakmicu grupne faze protiv poljske Wisle iz Praga 23. jula, također sa početkom u 17.30 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Vrijedi istaći i to, da selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo tradicionalno učestvuju na turniru CEE CUP, a upravo je selekcija Bordo kluba na prošlogodišnjem izdanju zauzela treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.