Juniori FK Željezničar pobjedom u derbiju otvorili novu sezonu
Foto - Armin Herić - fkzeljeznicar.ba

Savladali Široki Brijeg

Juniori FK Željezničar pobjedom u derbiju otvorili novu sezonu

M. Šljivak

Juniori FK Željezničar pobjedom u derbiju nad Širokim Brijegom (2:1) otvorili su novu sezonu u Premijer ligi BiH.


Dobro je Željezničar ušao u meč. U 15. minuti je za vodtvo sjajno petom zabio Amar Drina, ali su gosti u 33. minuti golom Tokića sa bijele tačke poravnali na 1:1.

Ipak, Plavi na odmor odlaze sa golom prednosti. U nadoknadi prvog dijela autogol postiže golman gostiju Puljić za 2:1.

To je na kraju bio i konačan rezultat ovog meča, iako su gosti pola sata imali igrača više nakon isključenja Bajrića u 61. minuti meča.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

FK Željezničar - NK Široki Brijeg 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar: Milićević, Mulaosmanović, Fejzić, Beća, Drina, Bajrić, Ćorić, Pehilj, Kulašin, Karalić, Mućaj. Igrali su još: Grubešić, Pavlek, Hubanić.

Široki Brijeg: Puljić, Gažo, Dramač, Lasić, Martić, Mucić, Jakešević, Šimić, Tokić, Miletić, Planinić. Još su igrali: Krstanović, Vukoja, Kujundžć, Dolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi