Juniori HŠK Zrinjski neočekivano poraženi od prijedorskog Rudara
Juniori HŠK Zrinjski ubilježili su prvi poraz u sezoni

Prvi poraz mladih Plemića

Juniori HŠK Zrinjski neočekivano poraženi od prijedorskog Rudara

U utakmici 8. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine (U-19) igranoj na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski Rudar iz Prijedora slavio je s minimalnih 0:1.

U ovu utakmicu Zrinjski je ušao oslabljen za nekoliko standardnih igrača uključujući i mladog Ivana Bašića no i takav je bio favorit protiv vršnjaka iz Prijedora. 

Imao je Zrinjski terensku inicijativu no mladi Mostarci nisu je uspijevali pretočiti u izgledne šanse i ozbiljnije zaprijetiti Aleksi Trniniću. Sve to je kaznio gostujući tim iz možda i jedine suvisle akcije na utakmici kada je Dragan Billbija iznenadio Matka Milovića u 35. minuti susreta.

Do kraja utakmice to je ostao jedini pogodak viđen na ovom susretu a mladi Prijedorčani burno su i glasno proslavili ovaj neočekivani trijumf protiv lidera na prvenstvenoj ljestvici.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

HŠK Zrinjski: Milović, Tiro, Ramljak, Šuta, Radoš, Grgić, Mičeta, Kurbaša, Škembić, Miličević, Šilić

FK Rudar Prijedor: Trninić, Trkulja, Marmat, Ratković, Kaurin, Krneta, Sadžak, Bilbija, Drljača, Mikić, Savić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi