Juniori Krupe golom Novkovića bolji od Čelika
Andrej Novković bio je jedini strijelac na utakmici u Zenici, a njegov gol juniorima Krupe donijeo je tri boda

Premijer liga za juniore, 4. kolo

Juniori Krupe golom Novkovića bolji od Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Juniori Krupe danas su na Kamberovića polju u Zenici golom Andreja Novkovića u drugom poluvremenu stigli do minimalne pobjede 0:1 nad domaćim Čelikom.

Zeničani su u ovaj duel ušli s tri poraza iz tri utakmice, dok je Krupa s druge strane bila na omjeru od jedne pobjede i dva poraza.

U prvom poluvremenu viđena je dosta čvrsta utakmica, s nekoliko poluprilika, ali na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0. U drugom poluvremenu također čvrsta utakmica, obje ekipe imale su nekoliko prilika, ali koncentracija i završnica danas im nije bila na visokoj razini.

U 75.minuti glavni sudija utakmice Sabrija Topalović zbog učestalih prigovora domaćeg trenera, odstranio je Sabahudina Bujaka s klupe Čelika, a samo minut nakon toga desio se i ključni momenat utakmice. Andrej Novković bio je koncentrisan u 76. minuti te je postigao gol za vodstvo gostiju 0:1. Do kraja utakmice Zeničani su pokušali da dođu do izjednačenja, međutim nisu uspjeli.

Konačni rezultat glasio je 0:1, koja je tako upisala i drugu pobjedu u sezoni uz dva poraza. S druge strane Zeničani u četiri odigrana kola imaju četiri poraza.

Čelik-Krupa 0:1 (Novković)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Čelik: Jupić, Puđa, Horić, Muslić, Ibraković, Smajić, Žuna, Kalabić, Tufekčić, Čančar i Čolaković. Trener: Sabahudin Bujak.

Krupa: Knežević, Raković, Miladinović, Vrebac, Šipovac, Glamočić, Nenad, Guskić, Malešević, Novković i Vuković. Trener: Nenad Studen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi