Juniori prošli u Elitnu fazu kvalifikacija

Pobjeda nad Azerbejdžanom

Juniori prošli u Elitnu fazu kvalifikacija

Midhat Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija plasirala se u Elitnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Danas su izabranici Tonija Karačića pobijedili Azerbejdžan s 2:1, te su osigurali drugi krug.

Do vodstva je bh. tim stigao u finišu prvog poluvremena. Igrala se 39. minuta kada je Amar Suljić pogodio za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku Toni Karačić napravio nejasan potez, te je prepustio dominaciju protivnicima.

Oni su to iskoristili. Stvorili su veliki broj odličnih šansi, a povučena igra naše selekcije kažnjena je u 68. minuti kada je Khachiaev pogodio za 1:1.

Ipak, u 81. minuti naša selekcija stiže do pobjede. Mrežu protivnika pogodio je Benjamin Hadžić za trijumf i prolaz u narednu fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti