Juniori Sarajeva kolo prije kraja osigurali titulu

Nakon pobjede u Gradačcu

Juniori Sarajeva kolo prije kraja osigurali titulu

Edmir Škorić

Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Bordo momci su u zaostalom susretu 26. kola danas gostovali u Gradačcu, a za titulu im je bila dovoljna pobjeda. 

Pred oko 100 gledatelja na stadionu Banja Ilidža, gosti su slavili s minimalnih 1:0. Pogodak za veliko slavlje Sarajeva postigao je Alem Plakalo iz penala u 79. minuti.

Za Sarajevo su nastupili Emir Plakalo, Čomaga, Čulov, Mustedanagić, Mujkić, Zukić, Kapić, Rešidović, Muharemović, Čiva i Plakalo. S klupe su ulazili Sijamija, Hamzić i Karić. 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Za Zvijezdu su igrali Kurbašić, Bjelić, Perić, Isanović, Fačić, Sendić, Mešić, Osmanović, Đonlić, Brkić, Nuhanović, a s klupe su ulazili i Sahačić u 10. minuti, te Mehić u 78. minuti, odnosno Brkić u 68. 

Ekipa Dženana Ušćuplića kolo prije kraja ima nedostižnih četiri boda ispred gradskog rivala Željezničara. Zvijezda je osmoplasirana sa 38 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.