Na terenu se vodi žestoka borba za trofej, a na tribinama brojne poznate face

Finale Kupa za juniore

Na terenu se vodi žestoka borba za trofej, a na tribinama brojne poznate face

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

U Zenici se trenutno igra finale Kupa BiH za juniore, a sastaju se Sarajevo i Sloboda.

Meč juniora Sarajeva i Slobode počeo je u 17 sati na terenu Trening centra Nogometnog saveza BiH.

Igrači Sarajeva ponovo igraju utakmicu za trofej, a rival su im vršnjaci iz Tuzle. Dragan Kesić iz Gradiške je glavni arbitar, a pomažu mu Mirza Demir iz Kaknja i Davor Maksimović iz Doboja. Četvrti sudija Antonio Tomić iz Kreševa.

Trener seniora Slobode iz Tuzle Danijel Pranjić također posmatra meč u Zenici

Sarajevo je do finala stiglo pobjedama protiv Krupe (6:0) I Zrinjskog nakon boljeg izvođenja penala, dok je Sloboda poslije penala izbacila Širokog Brijega, a onda u Banjaluci i Borca pobjedom 1:0.

Trenutak pred početak meča

Trenutno se vodi žestoka borba na terenu i naravno i jedni i drugi svjesni da imaju izgledne šanse da osvoje Kup i da podignu pehar, a po svemu sudeći pobjednik se neće znati do samog kraja, dok je vrlo moguće i da gledamo penale.

Na tribinama se nalaze neka poznata lica, a interesantno da mlade nogometaše bodre treneri Sarajeva i Slobode, Mirza Varešanović i Danijel Pranjić. I selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić nalazi se na tribinama, kao i Mensur Dogan, koji je trenutno u ulozi direktora Akademije FK Sarajevo.

Varešanović u društvu Hadžibegića posmatra meč juniora Bordo tima

Podršku i motiv imaju igrači oba tima, a za sada nakon 30 minuta igre (u trenutku objave teksta) mreže miruju.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Utakmica je isuviše važna i niko naravno ne želi pogriješiti, igra se bez srljanja, čeka se greška rivala, pa ostaje da vidimo hoće li pasti i neki gol do samog kraja. U prvih 30 minuta tek jedna poluprilika s jedne i druge strane.

Top Komentari

Slobodadogroba
Joj kako volim ovu svoju slobodu ali kad vidim ovog Pranjica menadzerskog trenera zlo mi dodje na sta mi je klub spao!!Zbog njega mi muka otici na utakmicu svog kluba,pluje pa lize! Pljuje po nama navijacima pa se onda skonta sta je rekao pa se ulizuje.Mars odakle si dosao nabijem na k. i tebe i onog ko te doveo!!!!!
2 0
nakopitam
Sarajevo se bori za trofej? Nista novo! Jedini imaju akademiju i to se vidi i u radu i prodaji mladih igraca. Otkako imaju tu akademiju prodali su 5 puta vise mladih igraca nego svi ostali nasi klubovi zajedno. RESPEKT veliki za to.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi