Juniori savladali Grčku i prošli dalje

Pobjeda za drugi krug

Juniori savladali Grčku i prošli dalje

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, plasirala se u drugi krug Evropskog prvenstva A divizije, koje se igra u Grčkoj.

Naša selekcija je večeras u uzbudljivom meču savladala domaću selekciju Grčke, rezultatom 60:59, te odlazi u narednu fazu takmičenja.

Nakon prvih 10 minuta Grčka ima pet poena prednosti (13:8), ali naši košarkaši nisu posustali, pa su imali izjednačen meč tijekom kompletne druge dionice.

Na odmor Grci odlaze sa dva poena prednosti, 32:30, da bi u trećoj dionici naša selekcija potpuno pala u igri. Domaća selekcija je taj pad maksimalno iskoristila. Imali su i 11 poena prednosti, a na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus osam, 51:43. 

Međutim, sjajnom igrom u posljednjoj dionici, naša selekcija stiže do preokreta. Odigrali su zaista odlično u ovom periodu, okrenuli su rezultat u svoju korist, te su upisali pobjedu, koja ih vodi i narednu fazu takmičenja.

Amar Gegić je sa 15 poena predvodio naš tim, Manjgafić je dodao 12, a Atić 10 poena. Christidis je kod Grčke ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.