Težak poraz na otvaranju Evropskog prvenstva

Evropsko prvenstvo

Težak poraz na otvaranju Evropskog prvenstva

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine teško je poražena u 1. kolu grupe D Evropskog prvenstva. Naša selekcija je izgubila od Litvanije rezultatom 73:50.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Litvanci u finišu prvog perioda stvaraju razliku od šest poena (23:17), da bi tijekom kompletnog drugog perioda Litvanci vodili.

Na poluvrijeme je Litvanije otišla s prednošću od sedam poena, 38:31.

Nastavak susreta donosi ponovo bolju igru Litvanaca. Naša selekcija je u trećoj dionici postigla samo sedam poena, što protivnici koriste, te u posljednju četvrtinu ulaze sa 16 poena prednosti, 54:38.

Nije bilo povratka za našu selekciju. Litvanija je bez većih problema do kraja podigla prednost, te su na kraju slavili pobjedu od 23 poena razlike.

Marytnas Varnas je predvodio Litvaniju sa 19 poena i 10 skokova, dok je jedini raspoložen u našoj selekciji bio Edin Atić sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.