Juniori Želje drže vrh, Šubo i Šehić srušili Široki Brijeg

Plavi i dalje na čelu tabele

Juniori Želje drže vrh, Šubo i Šehić srušili Široki Brijeg

O. Lekić

Nakon što su u prošlom kolu upisali veliku pobjedu na gostovanju u Tuzli, juniori Željezničara su danas u okviru 26. kola Premijer lige na domaćem terenu nadigrali Široki Brijeg (3:1), te su se tako učvrstili na čelu tabele.

Izabranici Admira Adžema nastavili su sa dobrim igrama, a nakon Slobode savladali su i uvijek neugodni Široki Brijeg. Sjajno su otvorili susret mladi fudbaleri Željezničara i preko Mirze Šube su u 8. minuti stigli do prednosti, a sa 1:0 se otišlo na odmor.

No, nakon pauze gosti iz Širokog Brijega su zaigrali bolje, te su u 48. minuti pogotkom Stipe Jurića stigli do izjednačenja. 

Međutim njihova radost je kratko trajala pošto je Šubo u 54. minuti svojim drugim pogotkom ponovo doveo Plave do prednosti, a za konačnih 3:1 pogodio je Benjamin Šehić u 77. minuti igre.

Premijer liga za juniore, 26. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 3:1 (Šubo 2x, Šehić / Jurić)

ŽELJEZNIČAR: Karavdić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Kurtović, Šubo, Džindo, Šehić, Žerić, Hajdarević, Hrvanović. Još su igrali Aldin Šehić, Tukić, Demirović, Dacić i Karišik.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Nikić, Buhač, Mašić, Jurić, Milićević, Bešlić, Knežević, Vukoja, Grbešić, Dedić. Još su igrali Dumančić i Ćosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi