Osma uzastopna pobjeda juniora Sarajeva

Borac potopljen u Trening kampu FK Sarajevo

Osma uzastopna pobjeda juniora Sarajeva

Adnan Beganović, foto: A. Berbić

U derbiju 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine juniori Sarajeva su deklasirali Borac (4:0), te su se tako sa Banjolučanima i Zrinjskim izjednačili po broju bodova na čelu tabele.

Mlado fudbaleri Sarajeva stigli su do osme uzastopne pobjede u prvenstvu. Nakon Olimpica, Drine, Travnika, Širokog Brijega, Čelika, Rudara i Slavije, izabranici Sanjina Alagića su nadigrali i Borac.

Do 40. minute nije bilo golova, a onda je goste iz Banjaluke načeo Elvedin Herić, da bi u 13. minuti nastavka Anes Vazda udvostručio prednost Bordo juniora.

Trinaest minuta prije kraja Hamza Čataković riješava pitanje pobjednika, da bi tri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka Semir Smajlagić ssvojim pogotkom stavio tačku na "i" u ovom susretu.

Premijer liga BiH za juniore, 23. kolo:

Sarajevo - Borac 4:0 (Vazda, Čataković, Herić, Smajlagić)

SARAJEVO: Kovačević, Rastoder, Zeljković, Đurić, Vazda, Gljiva, Salčinović, Čataković, Blagojević, Herić, Osmanović. Još su igrali Avdić, Smajlagić, Veladžić, Krajišnik i Škrijelj.

BORAC: Pupovac, Jekić, Petrović, Milić, Trninić, Milosavljević, Popović, Majetić, Mikić, Trivan, Zekanović. Još asu igrali Babić, Stanković, Perišić, Aražina i Milaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi