Juniori Željezničara razbili Mladost

Premijer omladinska liga, 11. kolo

Juniori Željezničara razbili Mladost

Ekipa Željezničara je u susretu 11. kola Premijer omladinske lige za juniore upisala u ubjedljivu pobjedu nad Mladosti, rezultatom 4:0.

Bili su juniori Želje puno bolji protivnik od samog starta utakmice na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, pa su već nakon 27 minuta igre imali velikih 3:0.

Došli su domaći do vodstva u 12. minuti preko Kerina Bezdroba, da bi u 24. Ajdin Šušić povisio na 2:0. Tri minuta kasnije kapiten Alen Nuhanović je pogodio za 3:0 i postavio rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku su fudbaleri Željezničara kontrolisali utakmicu, a gol za konačnih 4:0 je postigao Edin Mujić u 84. minuti.

Treba dodati da je Mladost u 58. minuti imala priliku smanjiti zaostatak, ali Adnan Čerimić nije pogodio sa bijele tačke.

Željezničar nakon nove pobjede ima 29 bodova i nalazi se na prvom mjestu. Drugoplasirani Zrinjski ima 22 boda i utakmicu manje. Mladost je ostala na 11. poziciji sa devet bodova.

Premijer omladinska liga za juniore, 11. kolo:

Željezničar - Mladost DK 4:0 (Bezdrob 12', Šušić 24', Nuhanović 27', Mujić 84')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Bezdrob, Salanović, Muić. Igrali su još: Muftić, Ćosić, Mizdrak, Džudžević, Duharkić.

FK Mladost Doboj Kakanj: Kaknjo, Mehić, Čelebić, Čerimić, Hrustanović, Husić, Muslić, Zec, Bajrić, Mrkalić. Igrali su još: Kokić, Čolak, Alajbegović, Hečivmoić, Omeragić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti