Juniori Željezničara sigurni protiv fenjeraša

Omladinska Premijer liga za juniore, 19. kolo

Juniori Željezničara sigurni protiv fenjeraša

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Juniori Željezničara su u 19. kolu Omladinske Premijer lige BiH pobijedili Čelik sa 3:0.

Prvi gol na pomoćnom terenu stadiona Grbavica postignut je u 10. minuti kada je pogodio Zubanović. Isti strijelac je mrežu "fenjeraša" zatresao i u 43. minuti.

Drugo poluvrijeme donijelo je još jedan gol u mreži gostiju iz Zenice. Pogodak u samom finišu utakmice, odnosno u 89. minuti za konačnih 3:0 postavio je Nuhanović.

Ovim trijumfom junioni Plavih su nastavili trku za vodećim Zrinjskim koji je do ovog gola imao šest bodova prednosti.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Nešto ranije danas Krupa je pobijedila Travnik sa 2:1 i to poslije preokreta. Gosti su vodili golom Trbovića iz 10. minute, da bi Nenad golovima u 54. i 70. minuti donio trijumf domaćim.

Prvi susret ovog kola odigran je još jučer. Velež je na gostovanju s 0:1 pobijedio Zvijezdu 09. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Alagić koji je u 49. minuti zabio iz penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi