Juniori Zrinjskog potopili vršnjake iz NK Travnik
Juniori NK Travnik u oslabljenom sastavu nisu imali šta tražiti protiv domaćeg Zrinjskog koji je do vrha napunio njihovu mrežu.

Sigurna pobjeda Zrinjskog protiv oslabljenih gostiju

Juniori Zrinjskog potopili vršnjake iz NK Travnik

Danas je na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski odigrana utakmica Premijer omladinske lige BiH (U-19) u kojoj su mladi nogometaši HŠK Zrinjski deklasirali momčad NK Travnika rezultatom 9:1 koja je u ovom susretu nastupila bez 5 standardnih nogometaša.

Od početka se vidjelo da je ova utakmica igra mačke i miša i da će jedina dilema biti s koliko golova u mreži će Travničani napustiti Mostar. Već na poluvremenu Zrinjski je imao prednost od 4:1 a jedini pogodak Travničana djelo je igrača Zrinjskog Savića koji je postigao autogol.

Nastavio je Zrinjski u istom ritmu i u drugom poluvremenu u kojem je postigao još pet pogodaka te tako nanio težak poraz Travničanima koji su, kako smo rekli, nastupili bez nekoliko nogometaša koji su ostali kući jer će sutra nastupiti za prvi tim.

Juniori Zrinsjkog preuzeli su sada prvo mjesto na ljestvici omladinske Premijer Lige dok drugoplasirani Željezničar ima utakmicu manje koju će odigrati tek u utorak.

Strijelci za Zrinjski bili su Jovanović (2), Samardžić, Savić, Ramljak(3), Bošković i Krešić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

HŠK Zrinjski: Savić, Janković, Čoko, Radoš, Bošković, Krešić, Savić, Cigelj, Samardžić, Jovanović. Ramljak

NK Travnik: Munetić, Duvnjak, Karić, Kesten, Sučić, Čatić, Baltić, Kadrić, Hodžić, Sažić, Trbović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi