Juniorima Širokog Kup Bosne i Hercegovine

Seniori nisu uspjeli ali omladinci jesu

Juniorima Širokog Kup Bosne i Hercegovine

Juniori Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Pecari odigrali 0:0 sa omladincima Borca.

Širokobriježani su u prvom susretu u Banja Luci slavili sa 0:1 i tako stekli prednost pred večerašnji meč u kojem nije bilo zgoditaka iako je na obje strane bilo izglednih prilika.

U prvom poluvremenu Široki ima inicijativu i više se igra pred golom gostiju ali bez nekih izrazitih prilika.

Nastavak donosi otvoreniju igru s obje strane i nekoliko čistih prilika, međutim, strijelci večeras nisu bili raspoloženi.

Prvo je Buhač u 59.minuti promašio stopostotnu priliku kad je loptu ubacio Miličević, a samo pet minuta kasnije Sušić izlazi sam pred golmana iz kosa i pogađa vratnicu iako je na povratnoj lopti imao dva suigrača kojima je mreža bila prazna.

Igrači Borca su u završnicu krenuli prema golu Širokog  u želji da zabiju pogodak, a najbliže su bili u 83. minuti kada je Cvijanović promašio nemoguće. Nakon ubačaja suigrača na drugoj je stativi bio potpuno sam ali je loše zakačio loptu i pogodio vanjsku mrežu.

Na kraju je završilo 0:0 pa su Širokobriježani zbog pobjede u gostima u prvom susretu podignuli pobjednički pokal.

Ovaj susret je pratilo oko 500 gledatelja na Pecari koji su pljeskom pozdravili obje ekipe nakon dodijela medalja. Susret je prošao u izuzetno fer i korektnoj atmosferi.


ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja 500. Sudac: Alečković (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Pehar, Ćuže, Kukavica, Špikić, Marković, Odak, Kožulj, Kvesić, Karačić, Buhač, Barišić (još su igrali: Sušić, Kovačić, Ćorluka, Miličević). Trener: Toni Karačić.
BORAC: Krčić, Ivić, Škrbić, Jotanović, Vidović, Špica, Simić, Subić, Zečević, Kunić, Savanović (još su igrali: Dedić, Predragović, Cvijanović). Trener: Stojan Malbašić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.