Pramenković, Bobaj i Puce dijele laskavo priznanje najboljeg "topnika" juniorskog prvenstva

Sarajevo prvak, Slobodi Kup

Pramenković, Bobaj i Puce dijele laskavo priznanje najboljeg "topnika" juniorskog prvenstva

Adnan Beganović

Juniro FK Sarajevo su prvaci Bosne i Hercegovine, mladi fudbaleri FK Sloboda Tuzla su osvajači Kupa, a Seid Pramenković (Sarajevo), Armando Bobaj (Kozara) i Dženan Puce (Velež) su sa po 16 pogodaka najbolji "topnici" juniorskog prvenstva.

Jučerašnjim susretima između Kozare i Krupe, te Borca i Zrinjskog, kompletirano je 26. kolo i spuštena je zavjesa na juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

U Banjoj Luci su juniori Zrinjskog rezultatom 2:0 savladali Borac, a oba pogotka za viceprvake Bosne i Hercegovine je postigao Tomislav Koprčina, dok su Kozara i Krupa odigrali meč sa čak osam pogodaka.

Na kraju je rezultat glasio 4:4, a gosti iz Krupe su do boda stigli u završnici meča. Kozara je povela preko Armanda Bobaja u 8. minuti, da bi Elvis Turanović deset minuta kasnije udvostručio prednost pomenute ekipe.

Ermin Vunić malo prije odlaska na odmor je smanjio na 2:1, no Bobaj svojim drugim, ukupno 16. pogotkom u sezoni u 51., te Danilo Vujičić u 55. minuti Koazaru "vode" na 4:1. Činilo se u tim momentima da je utakmica odlučena, no nije tako mislio Nikola Petrović. Naime, od 73. do 86. minute je mladi fudbaler Krupe postigao tri pogotka za konačnih 4:4.

Sarajevo, koje je kolo ranije osigurala naslov prvaka, pretrpjelo je poraz na gostovanju u Bijeljini. Slavio je domaći Radnik rezultatom 3:2. Dobru sezonu, koju su okončali na 3. mjestu tabele, juniuori Veleža su završili domaćom pobjedom nad Tuzla Cityjem. Slavili su Rođeni s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici je postigao Đanis Gosto.

Oglasi

Željezničar Sport Team i Zvijezda 09 su podijelili bodove (2:2), kao i Široki Brijeg i Sloboda (1:1), dok je Željezničar na Grbavici sa hokejaškim rezultatom 12:6 savladao Radnik iz Hadžića.

Dakle, juniori Sarajeva su prvaci Bosne i Hercegovine. Osvojili su 60 bodova, koliko i drugoplasirani Zrinjski, no zbog boljeg međusobnog omjera su se okitili titulom prvaka. Velež je završio na 3. mjestu sa 48 bodova, dok je Željezničar sezonu okončao na 4. mjestu sa 43 boda i može se reći da se od Plavih više očekivalo.

Kozara je sezonu završila na posljednjem mjestu sa 12 osvojenih bodova, no ekipa iz Gradiške i pored toga u svojim redovima ima jednog od tri najbolja strijelaca lige Armanda Bobaja, koji je postigao 16 pogodaka. Isti broj pogodaka postigli su i mladi fudbaler Veleža Dženan Puce, koji je debitovao i u elitnom rangu bh. fudbala, te ofanzivac Sarajeva Seid Pramenković.

Sezonu sa pogotkom manje od pomenute trojice fudbalera završio je mladi fudbaler Širokog Brijega Filip Matić, dok je na petom mjestu liste strijelaca završio fudbaler Željezničara iz Sarajeva Ernad Babaluk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po trinaest pogodaka su postigli Aldin Efendić i Dženan Šabić, fudbaleri sarajevskog Željezničara, Harun Pločo iz redova aktuelnog bh. prvaka, te Gojko Jelić iz Širokog Brijega.

Iz lige najvjerovatnije neće niko ispasti s obzirom da je Izvršni odbor predložio da se elitni juniorski rang proširi sa 14 na 16 klubova, a ovu odluku treba potvrditi Skupština Fudbalskog saveza čije zasjedanje je zakazano za danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi