Juniorska reprezentacija BiH spremna za Bugare

Zmajići se okupili danas u Sarajevu

Juniorska reprezentacija BiH spremna za Bugare

Juniorska (U-19) fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu pred odlazak u Bugarsku, gdje će 15. i  17. februara odigrati dva kontrolna meča sa reprezentacijom te zemlje.

Mladi bh. nogometaši igrat će protiv Bugara u sklopu priprema za učešće na turniru elitnog kruga kvalifikacija grupe 1, koji će biti održan od 5. do 10. juna u Austriji.

 

Koordinator reprezentacije BiH Murat Jaha izjavio je Agenciji Fena da je selektor U-19 reprezentacije BiH Toni Karačić pozvao 26 nogometaša za kontrolne susrete u Bugarskoj, ali da će sticajem različitih okolnosti na raspolaganju imati samo 19.

 

"Neki od pozvanih igrača nisu se mogli odazvati jer termin igranja susreta s Bugarima nije zvanični UEFA-in termin za prijateljske susrete, a nekoliko nogometaša je povrijeđeno. Međutim, nastavili smo trend dovođenja mladih igrača u bh. selelekcije te ćemo i u juniorskom timu vidjeti neka nova imena", kazao je Jaha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Na kvalifikacionom turniru u Austriji BiH će igrati protiv selekcija Francuske, Švedske i domaćina Austrije. Pobjednik grupe osigurat će učešće na završnom turniru u Litvaniji od 20. jula do 1. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.