Ivanković: Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre

Široki Brijeg dočekuje Borac

Ivanković: Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre

Endin Čaušević

Premijer liga se konačno nastavlja nakon više od dva mjeseca pauze.

Na rasporedu su mečevi 25. kola, a već sutra će ljubitelji bh. fudbala imati priliku da prate dva derbija.

Drugi dio sezone otvaraju Široki Brijeg i Borac koji se sutra od 16 sati sastaju na Pecari, a dva sata kasnije u Mostaru se igra derbi između Veleža i Željezničara.

Sigurno je da nas očekuju dva izuzetno zanimljiva susreta, te ćemo nakon pauze koja je trajala više od dva mjeseca konačno moći da uživamo u premijerligaškom fudbalu.

Pred sutrašnji meč protiv Borca danas je na Peceri održana press konferencija Širokog Brijega, a prisutnim medijima se obratio trener domaće ekipe Jure Ivanković.

"Imali smo sitnih problema s ozljedama i neplaniranih odlazaka, tako da smo proteklo razdoblje sedmotjednih priprema pokušali iskoristiti kako bi se uigrali za izazove koji su pred nama. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali na nove zahtjeve u igri", rekao je Ivanković i dodao.

"Uvijek su prve natjecateljske utakmice nepredvidive i bitno drugačije u odnosu na pripremne u kojima nema velikog psihološkog opterećenja. Uz fizičku, tehničku i taktičku, radili smo i na mentalnoj pripremi momčadi. Spremni smo za derbi".

"Borac je najopasniji u prekidima i tranziciji. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, iako neće biti toliko izraženo zbog nedostatka publike, Pecara je naša kuća, naš dom. Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji bio je i kapiten ovog tima Božo Musa koji je poručio da on i saigrači nestrpljivo očekuju nastavak sezone.

"Odradili smo kvalitetne pripreme i nadograđivali neke stvari u odnosu na jesen. Uvjeren sam kako možemo s tri boda otvoriti proljeće. Poštujemo i pojedinačnu i momčadsku kvalitetu Borca, ali učinit ćemo sve da sutra ne bude njihov dan".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Mozete vi zamisljati sta god hocete..Vico vam je uvalio Gigovica tako da vam dzaba igra na trerenu....ovo je vise od igre...Zato treba ugasiti PL
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi