Ivanković pred Tuzla City: Želimo pokazati da vrijedimo

Široki Brijeg sutra želi pobjedu

Ivanković pred Tuzla City: Želimo pokazati da vrijedimo

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju na svom terenu protiv Tuzla Cityja meč desetog kola Premijer lige.

Tuzla City je odlično otvorio novu sezonu i nalazi se na prvoj poziciji, dok je Široki Brijeg trenutno tek osmi sa devet bodova.

Na Pecari je danas održana press konferencija pred sutrašnji meč protiv Tuzla Cityja, a iz Širokog Brijega su poručili da žele sutra pokazati koliko vrijede i doći do pobjede.

"Sve su naše misli usmjerene na utakmicu s Tuzla Cityjem. Dolazi nam momčad koja zaslužuje poštovanje za sve što su napravili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Odradili su cjelovite pripreme, nisu igrali europske utakmice i ubiru plodove kvalitetnog rada. Imaju odličnog i iskusnog trenera koji razumije ovu ligu“, rekao je Jure Ivanković i dodao kako su složili ekipu s iskusnim pojedincima koji su spremni u svakom trenutku riješiti utakmicu.

"Imaju po dva igrača približne kvalitete na svakoj poziciji. Nisu slučajno na vrhu, stabilni su, čvrsti i znaju što rade. Jednostavne stvari rade na najbolji način“, dodao je.

Ipak, Ivanković smatra kako njegova ekipa ima dosta prostora za napredak. Vjeruje kako plavo-bijeli mogu itekako zaprijetiti trenutno vodećoj ekipi lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo pokazati da vrijedimo, a pobjeda bi bila znak igračima da možemo. Ipak, ne živi se samo od jedne utakmice, treba biti dobar u kontinuitetu. Mi smo optimisti, vjerujem u ovu momčad“, poručio je Ivanković.

Utakmica na Pecari sutra se igra od 18 sati, a glavni sudija meča će biti Dragan Petrović iz Banjaluke.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi