Jurgen Klinsmann na klupi SAD do 2018. godine

Amerikanci zadovoljni svojim selektorom

Jurgen Klinsmann na klupi SAD do 2018. godine

Fudbalski savez SAD i Jurgen Klinsmann dogovorili su produžetak saradnje, pa će njemački trener ostati na klupi reprezentacije SAD još četiri godine, odnosno do ljeta 2018. 

Pored selektorskog mjesta legenda njemačkog fudbala će obnašati i funkciju tehničkog direktora. 

"Jedan od razloga zbog koga smo angažovali Jurgena je da bi naš program napredovao i već smo vidjeli na terenu da je to počelo da se dešava".

"U prošle dvije godine je postavio jake temelje od seniora pa do juniora i želimo da nastavimo tim putem", rekao je predsjednik saveza Sunil Gulati.

Iza Klinsmanna je sjajna godina u kojoj je njegova reprezentacija ostvarila rekordnih 16 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Amerikance je preuzeo u ljeto 2011. godine i do sada je zabilježio 27 pobjeda, 10 remija i sedam poraza. Osvojio je i prvo mjesto u kvalifikacijama za SP u Brazilu. 

"Jako mi je drago što mogu da nastavim posao koji sam počeo prije dvije i pol godine. Uzbuđen sam napretkom koji smo postigli, a nastavljamo da se popravljamo u svim segmentima", rekao je Klinsmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti