Srceparajući snimak s praznog Anfielda: Jurgen Klopp natjerao na suze navijače Liverpoola

Došao u miru da sve "upije"

Srceparajući snimak s praznog Anfielda: Jurgen Klopp natjerao na suze navijače Liverpoola

Endin Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klopp početkom godine najavio je da na kraju sezone napušta Liverpool i da će uzeti odmor kada je u pitanju trenerski posao. Jučer je Klopp došao na prazan Anfield kako bi u miru "upio energiju" tog stadiona, a fotografija i snimak je rasplakao mnoge navijače engleskog velikana.

Liverpool je u ponedjeljak u gostima remizirao protiv Aston Ville rezultatom 3:3, a posljednji meč sezone Redsi igraju u nedjelju na svom terenu protiv Wolverhamptona.

Sigurno je da nas na Anfieldu očekuje spektakularna atmosfera jer će to biti posljednja utakmica Jurgena Kloppa na klupi engleskog velikana, te se navijači žele pobrinuti da on dobije najbolji mogući oproštaj.

Klopp je na iznenađenje fudbalske javnosti, a posebno navijača Liverpoola, objavio početkom godine da je ovo njegova posljednja sezona na klupi Redsa i da će na kraju sezone napustiti Anfield.

Njemački stručnjak je poručio da će uzeti pauzu od trenerskog posla, a zatim razmatrati ponude koje dobije. No, u jednom je bio jasan, a to je da u Engleskoj nikada neće voditi neki drugi klub osim Liverpoola.

Koliko Klopp voli Liverpool i koliko mu je ovaj klub "pustio korijenje" u srcu pokazale su i jučerašnje scene s Anfielda.

Oglasi

Nakon meča protiv Aston Ville ekipa je imala slobodan dan, a to je Klopp iskoristio kako bi došao na Liverpoolov stadion što nikome nije najavio, te su uposlenici u suzama gledali ono što Nijemac radi.

On je prvo stao na centar terena i nekoliko minuta je posmatrao tribine Anfielda kao da je "upijao" neospornu energiju kojom odiše kultni stadion.

Klopp je nakon toga stao i na tribinu gdje se nalaze oni najvatreniji navijači Liverpoola, te se i tu zadržao nekoliko minuta i u miru je posmatrao stadion na kojem je proveo prethodnih devet godina i gdje je napravio najveće stvari u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini od uposlenika koji su bili na Anfieldu zabilježili su ove trenutke i to objavili na društvenim mrežama, a scena kako Klopp stoji na praznom stadionu Liverpoola rasplakale su mnoge navijače ovog kluba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi