Laporta i Xavi prstom uperili u istog igrača - Barcelona ovog ljeta kreće po veliko pojačanje
FOTO: EPA

Navodno je odluka o tome donesena

Laporta i Xavi prstom uperili u istog igrača - Barcelona ovog ljeta kreće po veliko pojačanje

Esmer Oštraković

Nakon što ove godine nisu uspjeli da osvoje domaće prvenstvo, a i u Ligi prvaka su "stali" u četvrtfinalu, jasno je da će Xavi morati praviti neke promjene kada je riječ o izgledu Barcelone za narednu sezonu.

Već je uprava Barcelone navodno počela da radi na nekim pojačanjima koja bi naredne sezone trebala biti nosioci igre ovog tima.

Navodno su u gigantu iz Španije zainteresirani da ovog ljeta dovedu Brunu Fernandesa, a spremni su Manchester Unitedu za njega ponuditi De Jonga.

Ipak, ukoliko se taj transfer i ostvari sigurno neće biti jedini "bita", jer Mundo Deportivo tvrdi da je glavna meta Barcelone ovog ljeta krilni napdač Liverpoola Luis Diaz.

Diaz koji ima 27 godina otkako je došao u Liverpool iz Porta kada god je igrao pružao je jako dobre partije.

Oglasi

On je za tim iz Englske potpisao u januaru 2022. godine za 63 miliona dolara, te je do sada odigrao 97 utakmica i postigao je 24 gola, te je dodao 13 asistencija.

Za reprezentaciju Kolumbije je odigrao 47 utakmica i jasno je da se radi o jako dobrom igraču koji bi itekako bio od pomoći Xaviju i njegovom sistemu igre u Barceloni.

Ove sezone je Diaz učestvovao u 31 od 36 utakmica Liverpoola, ali obzirom da Klopp ide na kraju sezone pretpostavke su da će i Diaz otići, a sve to žele da iskoriste upravio iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, očekuju se i odlasi iz Liverpoola osim tog eventualnog odlaska Diaza i on bi mogao biti samo jedan od igrača koji će napustiti klub.

Navodno je osim njega najbliže odlasku Salah koji ime nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije, ali i Nunez za kojeg se raspituju mnogi klubovi širom Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahaaha Katalonska sirotinja i njihove želje, tačno mi ih nekad bude i žao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi