Klopp na pressici pokazao svu frustraciju: "Šteta što mi engleski nije maternji..."

Trener Redsa izuzetno nezadovoljan

Klopp na pressici pokazao svu frustraciju: "Šteta što mi engleski nije maternji..."

Eldar Ganibegović

Liverpool ove sezone bilježi vrlo loše rezultate. U posljednjoj utakmici ih je s 4:1 počistio Manchester Cityja, a Jurgen Klopp je na press konferenciji pred sutrašnji meč s Arsenalom pokazao koliko je frustriran.

Sutra na Anfieldu Liverpool u okviru 30. kola engleske Premier lige u derbiju čeka lidera prvenstva, ekipu Arsenala.

S 43 boda Liverpool je deset koraka iza četvrtog Newcastlea i do kraja sezone nemaju više pravo na kiks žele li i razmišljati o nastupu u Ligi prvaka iduće sezone.

Izuzetno je lošom sezonom frustriran i trener Redsa, Jurgen Klopp, koji je na današnjoj press konferenciji imao šta da kaže.

"Došao je jedan od onihperioda kada zaista nismo dobri. Šteta što mi engleski nije maternji, pa ne mogu bolje da objasnim. Uđeš u ovaj vrtlog i on te povuče u tom smjeru i odjednom kažeš: "Vau, gdje smo mi?"

Nisam slabiji trener nego prošle godine, sigurno nisam. To ne znači da su rezulati i postignuća dobri. Nema šanse. A ni igrači nisu ništa slabiji, samo što igraju loše", rekao je Klopp.

Oglasi

Govorio je i o važnim igračima koji su se vratili u ekipu. Tako je trener naveo da Virgil van Dijk, Luis Diaz i Thiago Alcantara normalno treniraju.

Međutim, Nijemac je precizirao da je plan za Luisa Diaza da kolumbijski fudbaler bude 100% raspoloživ za meč sa Leedsom 17. aprila.

"Virgil se vratio na trening. Luis i Thiago treniraju potpuno normalno. Plan za Luisa je da bude sto posto dostupan sa Leedsom. Vjerovatno ga nećemo koristiti u nedjelju. Drugačije je sa Thiagom, on bi mogao biti dostupan", istakao je Klopp. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana Klopp je istakao da je svjestan da otkaz još uvijek nije dobio samo zbog zasluga iz prošlosti:

"Svjestan sam da sam ostao zbog prošlosti, a ne zbog onoga što sam uradio ove sezone. Da mi je ovo prva sezona, bilo bi malo drugačije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovdje sam da radimo i napredujemo. Nisam ovdje kao talisman ili radi zidnih murala, znam to 100 posto.

Znam da sam ovdje zbog onoga što se dogodilo u posljednjih nekoliko godina i ne volim da se zadržavam na tome. Ne možemo nastaviti da igramo na način na koji to radimo."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi