"Klopp me zvao u Liverpool, pogledao sam ga i počeo da se smijem"

Lewandowski otkrio do sada nepoznate detalje

"Klopp me zvao u Liverpool, pogledao sam ga i počeo da se smijem"

Eldar Ganibegović

Jurgen Klopp i Robert Lewandowski imali su priliku da sarađuju u Borussiji Dortmund. Nijemac je Poljaka zvao i u Liverpool, no on o tome nije htio ni da čuje.

Poljski napadač Robert Lewandowski i njemački trener Jurgen Klopp su zajedno radili u Borussiji Dortmund od 2010. do 2014. godine, a upravo Klopp ga je i doveo u Borussiju.

Napadač se pridružio Bayernu iz Minhena u besplatnom transferom 2014. godine, a Klopp je napustio Dortmund godinu dana kasnije, te je postao trener Liverpoola.

Klopp mu je jedne prilike predložio da pređe u Liverpool, no kapiten poljske reprezentacije nije o tome htio ni da čuje, što je ispričao u jednom intervjuu. 

"Bila je prijateljska utakmica između Liverpoola i Bayerna 2017. godine Tom prilikom sam razgovarao sa Kloppom. Onda me je pitao 'Zar ne bi htio doći u Liverpool?'.

Pogledali smo se i ja sam počeo da se smijem. Ne znam da li je to bilo potpuno ozbiljno, ali odlazak u Liverpool nikada nije bio u mom planu", rekao je Robert Lewandowski za BILD, a prenosi Liverpool Echo.

Oglasi

Istakao je i da je iznenađen odlukom Bayerna da u ovom dijelu sezone smijeni trenera Juliana Nagelsmanna. 

Poljak je priznao da ga je potez Bayerna iznenadio, jer s Nagelsmannom su i dalje bili u igri i za ligu, kup i Ligu prvaka. Međutim, napadač je priznao da nastupi Bayerna ove sezone u Bundesligi nisu baš na nivou:

"Za mene je to bilo iznenađenje. Bayern je dobro igrao u Ligi prvaka. U prvenstvu stil igre nije svima bio po volji, ali osvajanje titule je bila realna mogućnost."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zatim je govorio i o novom treneru, Thomasu Tuchelu, koji je u debiju s 4:2 u ligi razbio Borussiju Dortmund, pa se porazom od Freiburga oprostio od DFB Pokala.

"Tuchel je veoma dobar trener sa taktičke tačke gledišta i može ostaviti trag u igri Bayerna. Može im donijeti mnoge titule, kako ove sezone, tako i u budućnosti", rekao je Lewandowski.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi