Od svih igrača što nije doveo Klopp žali samo za jednim, a mogao je za siću: "Moja najveća greška"

Sreću se po posljednji put

Od svih igrača što nije doveo Klopp žali samo za jednim, a mogao je za siću: "Moja najveća greška"

Admin Čaušević

Juergen Klopp je već duže od decenije među najboljim trenerima svijeta, ali njemačkog stručnjaka od naredne sezone nećemo gledati pored klube per je odlučio uzeti najmanje godinu odmora.

Klopp je skoro deset godina vodio Liverpool kojeg je vratio na staze stare slave te na Anfieldu napravio izuzetno moćan tim od kojeg su svi strahovali.

Kao i svi treneri tako i Klopp žali za nekim od igrača koje nije uspio dovesti. Nijemac je kao svoju najveću grešku odabrao fantastičnog Heung-min Sona.

Son, koji se često smatra najvećom dobricom Premiershipa, je i dalje fudbaler od kojeg njemački trener strahuje svaki put kada Redsi igraju protiv Tottenhama.

Upravo jedan od posljednjih mečeva na klupi Liverpoola Klopp će za rivala imati Pijetlove iz Sjevernog Londona i sjajnog Sona.

Južnokorejski napadač zabio je pet golova u posljednjih šest premijerligaških nastupa protiv Redsa. Također je zabio pet golova iz pet utakmica kao starter kada je Klopp vodio Borussiju Dortmund.

Oglasi

"Jedna od najvećih pogrešaka u mom životu je što nisam doveo Sona," priznao je Klopp u prošlosti: "Izvanredan igrač. On je fantastičan, simbol korejskog fudbala i jedan od najboljih napadača na svijetu."

Klopp je propustio potpisati ugovor sa Sonom za Borussiju Dortmund još 2013., a južnokorejska superzvijezda odabrala je prelazak u Bayer Leverkusen vrijedan 10 miliona eura.

Klopp je uvijek govorio pohvalno o Sonu te je karizmatični stručnjak stava da je Tottenham na krilima ofanzivca iz Južne Koreje i Harryja Kanea svojevremeno imao najbolji kontranapad u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je zaista među najboljim ofanzivcima svijeta i pravo je iznenađenje što još uvijek nije napravio iskorak u veći klub od Tottenhama čiji je član još od 2015. godine.

Bilo kako bilo nakon današnjeg meča na Anfieldu Klopp više neće strahovati od Sona pošto je odlučio napustiti Redse te otići na zasluženi odmor nakon desetak napornih, stresnih, ali i izuzetno uspješnih godina na klupi Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Kakav odmor,uzmi bajern i pokori evropu i svijet sa njim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi