Klopp može odahnuti: Prvotimac ne ide na Afrički kup nacija
FOTO: EPA

Potvrdio u razgovoru

Klopp može odahnuti: Prvotimac ne ide na Afrički kup nacija

Haris Zilić

Trener Liverpoola Jurgen Klopp može malo odahnuti pred pakleni raspored koji očekuje tim sa Anfielda.

Joel Matip je u razgovoru sa menadžerom Redsa ptovrdio da neće nastupati na predstojećem Afričkom kupu nacija za selekciju Kameruna.

Matip ne igra od 2015. godne za Kamerunce, a govorilo se da bi se početkom 202w. godine mogao vratiti reprezentativnim akcijama, ali od toga nema ništa.

Redsi su jedan od klubova koji će biti najviše pogođeni kontinentalnim takmičenjem u Africi obzirom da će mjesec dana sa reprezentacijama biti Mohamed Salah, Sadio Mane i Naby Keita, a u tom periodu Liveprool očekuje utakmica FA Cupa protiv Shwersburya i dva meča Premiershipa protiv Brentforda i Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, u javnosti se i tiho govorio da bi pomeutno izdanje Kupa Nacija u Africi moglo biti odgođeno, ali više informacija će se znati u narednim danima.

Prvenstvo bi se trebalo igrati od 9. jauara do 6. feburara 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi