Kloppu je puna kapa svega: Prekrižio 13 igrača, poznata i imena svih!

Trener Liverpoola pravi radikalan korak

Kloppu je puna kapa svega: Prekrižio 13 igrača, poznata i imena svih!

E. Ganibegović

Liverpool ove sezone ne liči na sebe. Pravo čudo treba da se desi da bismo ih iduće godine gledali u Ligi prvaka, a Jurgen Klopp je povodom toga odlučio da povuče neke radikalne poteze.

Prošle sezone je Liverpool igrao finale Lige prvaka i izgubio ga od Real Madrida, dok je u Premier ligi imao titulu u dđepu 15-ak minuta prije kraja sezone, no osvojio ju je Manchester City nakon onog preokreta protiv Aston Ville i imao je bod ispred Redsa.

Jurgen Klopp je nakon poraza u finalu od Real Madrida hrabro izjavio da se odmah rezerviše hotel u Istanbulu gdje će biti igrano ovogodišnje finale, no, igrom sudbine, upravo ih je Real Madrid izbacio i ove sezone i to u osmini finala.

Očajan je Liverpool i u Engleskoj. Redsi su trenutno na osmoj poziciji s 44 boda, po 12 manje od Newcastlea i Manchester Uniteda koji su treći i četvrti i pravo  čudo će ima trebati da stignu jedan od ova dva tima i plasiraju se u Ligu prvaka.

Njemački stručnjak na klupi tima s Anfielda itekako je razočaran u svoje igrače, te je odlučio da napravi neočekivan potez. Kako prenose mediji na Otoku, već je prekrižio 13 fudbalera.

Britanski mediji objavili su i imena igrača na koje Klopp naredne sezone neće računati. Ukoliko se desi da zaista svih 13 napusti klub, jasno je da ćemo iduće sezone gledati jedan potpuno novi i drugačiji Liverpool.

Oglasi

Igrači koje je Jurgen Klopp navodno prekrižio su: Joel Matip, Joe Gomez, Konstantinos Tsimikas, Caoimhin Kelleher, James Milner, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Nathaniel Phillips, Rhys Williams, Sepp van der Berg, Adrian i Arthur Melo.

Treba istaći da je od ovih 13 fudbalera Roberto Firmino još ranije najavio da će nakon okončanja ove sezone napustiti tim, a prije nekoliko dana pojavila se vijest da je za njegove usluge zainteresovan ni manje ni više no Real Madrid.

Vidjet ćemo šta Liverpool s postojećim kadrom može uraditi do kraja sezone. Ostaje im da se bore za nastup u Ligi prvaka što će biti izuzetno teško ostvariti u preostalih devet utakmica koliko imaju za odigrati u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za četiri dana Liverpool gostuje kod Leedsa, a do kraja aprila igrat će još utakmice protiv Nottinghama (D), West Ham Uniteda (G) i Tottenhama (D).

U maju su zakazane utakmice s Fulhamom (D), Brentfordom (D), Leicesterom (G), Aston Villom (D) i Southamptonom (G). Jasno je da Redsi skoro nemaju prava na kiks ukoliko žele i pomisliti da igraju Ligu prvaka naredne sezone. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Mislim da bi trebali i Salaha prodati i kupiti nekog drugog. Možda vratiti Mane
3 0
fudba0000
Slobodno i Van Dijka dok još možeš pare uzet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti