Jurgen Klopp na finalu Lige prvaka nosio bokserice Cristiana Ronalda

Razbio nervozu svojih igrača

Jurgen Klopp na finalu Lige prvaka nosio bokserice Cristiana Ronalda

E. Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klopp poznat je po svojim motivacionim govorima na poluvremenima utakmica, ali često zna nasmijati svoje fudbalere kako bi razbio tremu.

Klopp je zbog svog ponašanja postao brzo miljenik navijača Liverpoola, te ih je kupio za sva vremena. Prošle sezone s Redsima je osvojio Ligu prvaka, a sada se očekuje da nakon skoro 30 godina Redsima donese titulu prvaka Engleske.

Njemački stručnjak je u odličnim odnosima i sa svojim igračima što se jasno može vidjeti. Mnogi su ga hvalili za odlične motivacione govore, ali pred neke od velikih utakmica itekako zna da šokira svoje igrače.

To je Klopp uradio 2018. godine pred finale Lige prvaka kada su u Kijevu igrali Liverpool i Real Madrid. Tada je Klopp vidio da su njegovi igrači izuzetno nervozni i na sjajan način odlučio je da razbije tremu i nasmije ih.

Naime, Georginio Wijnaldum je otkrio da je Klopp na toj finalnoj utakmici nosio bokserice Cristiana Ronalda. Portugalac odavno ima brend donjeg veša za muškarce, a to je Klopp itekako iskoristio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ušao je u svlačionicu i imao je majicu utrpanu u svoje bokserice. Okrenuo se i pokazao da su to CR7 bokserice. Svi smo se valjali od smijeha. Na taj način je zaista probio led kod nas. Obično su i treneri u takvim situacijama itekako skoncentrisani i ozbiljni, ali on je bio opušten. Kada vidite da je trener samouvjeren i opušten daje vam dodatni motiv i snagu. Za nas je on očinska figura u takvim situacijama. Jednostavno je majstor da ukloni pritisak s igrača", rekao je Wijnaldum.

Međutim, u ovoj utakmici Liverpool je poražen sa 3:1 i Real Madrid je uspio odbraniti titulu prvaka Evrope. No, samo godinu dana kasnije Redsi su donijeli trofej Lige prvaka na Anfield. Mnogi će reći da velika zasluga za to pripada upravo Kloppu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TipsterXO
Poražen jer je divljak Ramos nokautirao dvojicu igrača Lpoola.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi