Kloppu zasmetalo kada je čuo da navijači pjevaju njegovu pjesmu, pa objasnio i zašto

Totalno promašili tajming

Kloppu zasmetalo kada je čuo da navijači pjevaju njegovu pjesmu, pa objasnio i zašto

E. Čaušević

Liverpool i Tottenham odigrali su nevjerovatnu utakmicu u nedjelju u okviru 34. kola Premiershipa koja je na kraju završena rezultatom 4:3 za Redse. Nakon utakmice u centru pažnje našao se Jurgen Klopp kojem je zasmetalo što su navijači počeli da pjevaju pjesmu posvećenu njemu, a objasnio je i zašto.

Liverpool je u derbiju protiv Tottenhama već nakon 15 minuta na Anfieldu vodio sa 3:0 i činilo se da je u tom susretu sve riješeno, no do kraja smo gledali zaista pravu dramu.

Redsi su poveli u trećoj minuti golom Jonesa, a samo dvije minute kasnije Diaz je pogodio za 2:0. Treći gol vidjeli smo u 15. minuti, a ovaj put mrežu gostiju iz Londona zatresao je Mohamed Salah.

Međutim, Tottenham se nije predavao. Gosti su smanjili na 3:1 preko Kanea koji je zabio gol u 39. minuti. I tada se činilo da će Liverpool lagano doći do pobjede, no u finišu smo gledali nevjerovatnu dramu jer su gosti došli do 3:3.

Prvo je Son smanjio na 3:2 u 77. minuti, a Richarlison je zabio gol za 3:3 u trećoj minuti nadoknade za totalni muk na Anfieldu. Međutim, drami nije bilo kraja jer je Liverpool u narednom napadu ipak uspio da dođe do pobjede, a gol za 4:3 postigao je Diogo Jota.

Nakon utakmice Jurgen Klopp nije bio previše raspoložen jer je znao da je njegova ekipa ispustila veliku prednost i na kraju bespotrebno pretvorila riješen meč u pravu dramu.

Oglasi

Također, ono što je zanimljivo jeste da se Klopp obratio i navijačima Liverpoola jer mu je zasmetalo kada su oni počeli da pjevaju pjesmu posvećenu upravo njemu. Objasnio je da voli tu pjesmu, ali i zbog čega mu je zasmetalo kada je čuo kako je navijači Liverpoola pjevaju.

"Rezultat 3:0 baš i nije za neku senzacionalnu atmosferu. Svi su pogrešno reagovali tada i pogrešno protumačili tu situaciju, svi. Tu moju pjesmu nemojte pjevati ili ako želite da ju pjevate onda to radite nakon utakmice", počeo je Klopp i nastavio.

"Vodili smo 3:0, a onda sam čuo kako pjevaju moju pjesmu. Prvo što sam pomislio jeste da ništa nije gotovo i da se ima još mnogo igrati. Kasnije se i pokazalo da nikada ne trebate slaviti dok meč nije gotov. Eto, ako želite već tu pjesmu pjevati onda je bolje da to ostavite za kasnije i pjevate ju nakon meča".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp je znao da je tada prerano za slavlje i na kraju se ispostavilo da je upravu jer se Tottenham sa 3:0 vratio na 3:3, ali na svu sreću Liverpool je uspio nekako da dođe do pobjede.

Liverpool je ovom pobjedom prestigao Tottenham na tabeli i sada je peti sa 56 bodova, dok londonski klub ima dva boda manje, ali u meč više u odnosu na Redse.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi