Jurgen Klopp se zalaže za promjenu pravila: Neophodno nam je...

Želi da ostane pravilo s pet izmjena

Jurgen Klopp se zalaže za promjenu pravila: Neophodno nam je...

Edmir Škorić

Liverpool će biti jedan od klubova koji se zalažu za ponovno uvođenje pet zamjena u Premijer ligi na sastanku ove sedmice, pri čemu će Jürgen Klopp inzistirati da je dobrobit igrača njegova glavna briga.

Trener Liverpoola prihvatio je da će čelnici klubova biti optuženi da traže prednost nad klubovima s manjim rosterima, ali inzistirao je na tome da je pet zamjena najbolji način da se igračima pomogne da prođu kroz sezonu.

Klubovi su prethodno 6. avgusta glasali da se vrati na tri dozvoljene zamjene po utakmici umjesto pet koliko ih je bilo korišteno krajem sezone zbog pandemije koronavirusa.

Sada će se opet raspravljati o tome i Klopp se nada da bi najbolje bilo da treneri imaju pravo na pet izmjena tokom mečeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Treba nam pet zamjena da zaštitimo igrače. Liverpool će biti jedan od klubova koji se zalažu za ponovno uvođenje pet zamjena u Premier ligi za dobrobit igrača", poručio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Tri izmjene žele klubovi sa kratkim rosterom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi