Klopp je zauzeo čvrst stav: Ko nije vakcinisan, ne može da igra u Liverpoolu

Nijemac ne želi ništa prepustiti slučaju

Klopp je zauzeo čvrst stav: Ko nije vakcinisan, ne može da igra u Liverpoolu

E. Škorić

Menadžer Jurgen Klopp najavio je da Liverpool u sljedećem periodu neće kupovati igrače koji nisu vakcinisani protiv COVID-19.

Klopp je rekao da je protokol Premier lige za nevakcinisane igrače komplikovan, pa Liverpool radije u ekipi želi igrače koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

“Ovo mi je pitanje postavljeno na posljednjoj konferenciji za novinare i nisam o tome razmišljao, da budem iskren. Vjerojatno sam ja kriv, jer očito nismo blizu dovođenja igrača. Ali od tada razmišljam o tome i da, to će biti faktor koji će utjecati na kupovinu igrača", rekao je menadžer Redsa.

"Razmislimo o našoj situaciji. Ako igrač nije vakcinisan, on je stalna prijetnja svima nama. Ne želi biti prijetnja, naravno, ne misli, 'Bože, ne marim za druge.' Ali je tako. Stoga morate pronaći različite scenarije. Mora se preseliti u drugu svlačionicu, mora jesti u drugoj sobi, mora koristiti drugi autobus, mora putovati bilo gdje s drugim autom. S organizacijskog gledišta, to je pravi nered. Ako želite slijediti protokol, to je nevjerovatno teško učiniti. Ako moramo putovati u neku zemlju na međunarodne utakmice, po povratku se mora izolirati", dodao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako je Klopp postao prvi trener koji je javno rekao da u svom timu ne želi igrače koji nisu vakcinisani, ali čini se da Nijemac ima potpuno pravo, posebno kada se uzmu zabrinjavajući brojevi zaraženih, ali i preminulih osoba od koronavirusa u svijetu od izbijanja pandemije.

U Engleskoj ponovo bukti virus, pa je u posljednje vrijeme otkazan i veliki broj utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Serem ti se na stav! Kakav ćeš stav imati sutra kad neko od igrača fasuje srčani udar, a ti ih natjerao da se vakcinišu? Da se to desi ja bi ti na njihovom mjestu dušu uzeo na sudu.
14 7
Gasirotti
Bolje se pobrinite kako vam vaksinisani igrači padaju od srčanog udara svaki vikend, što to niko ne spominje? LICEMJERNO!
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi