Jurgen Klopp više ne slavi golove, objasnio je i zašto

VAR mu uskraćivao sreću

Jurgen Klopp više ne slavi golove, objasnio je i zašto

Edmir Škorić

Jurgen Klopp uvijek ima simpatične izjave, a posljednja je bila usmjerena prema VAR-u.

Klopp ima razloga za osmijeh nakon što je njegov tim suvereno prvi u engleskoj Premier ligi i djeluje nezaustavljivo na putu prema titule. Redsi trenutno imaju +10 u odnosu na drugoplasirani Leicester i čak 14 bodova više od aktuelnog prvaka Cityja.

Uz to, Liverpool se bori za odbranu trofeja u Ligi prvaka, igrat će ovih dana i na Svjetskom klupskom prvenstvu, a ti su i nacionalni kupovi. Dakle, Klopp napada nekoliko trofeja, ali ove sezone mu je tu i tamo osmijeh s lica maknuo - VAR.

Iako je u toliko navrata VAR pomogao Liverpoolu, dosta mu je i odmagao. Neki golovi Redsa su poništeni nakon pregledavanja snimaka i Klopp priznaje da više ne smije ni da slavi golove.

"Ne slavim golove više jer moram pričekati da mi neko kaže da je gol", izjavio je Klopp.

Gol Sadija Manea za 2:0 protiv Watforda u subotu je poništen nakon pregledavanja snimka, a uz to se moralo pričekati da VAR potvrdi naizgled čist pogodak Salaha za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju je Liverpool s 2:0 dobio posljednjeplasirani Watford, ali mora se priznati da nije bio na svom nivou, a uz sve Kloppu se povrijedio Wijnaldum i neće ga biti nekoliko sedmica.

Liverpoolove rezerve sutra gostuju Aston Villi u Liga kupu, a u srijedu prvi tim u Dohi igra protiv Monterreyja meč polufinala Svjetskog klupskog prvenstva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
laže slavio je drugi gol salaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi