Vranješ: U Slobodi stasava novi Džeko, a ako dođe u Dinamo, za koju godinu će vrijediti 20 miliona!

Hvalio talentovanog Admira Bristrića

Vranješ: U Slobodi stasava novi Džeko, a ako dođe u Dinamo, za koju godinu će vrijediti 20 miliona!

E. Škorić

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ nekada je igrao za Bayer, Werder, Stuttart, a danas se nalazi u menadžerskim vodama i širom Hrvatske "lovi" talente.

Jurica Vranješ danas živi u Opatiji, mirno i bez velikih stresova, posvećen porodici i poslu nogometnog menadžera. Osim što se brine za karijere mnogih hrvatskih talenata, jednog je "zapazio" i u BiH.

Radi se o igrači koji nastupa za juniore Slobode iz Tuzle, a prethodno je bio u Zrinjskom.

"U tuzlanskoj Slobodi stasa novi Džeko! Zove se Admir Bristrić, rođen je 2003., izvanredan je talent za kojega su me već pitali najveći hrvatski klubovi. Vjerujte mi, taj ako dođe u Dinamo i bude se pravilno razvijao, za koju godinu vrijedit će 20 miliona eura", rekao je Vranješ u intervjuu za Večernji.hr.

Također, Vranješov štićenik je i Josip Brekalo, današnji reprezentativac Hrvatske i igrač Wolfsburga.

"Uočio sam ga još u pionirima, na utakmici Osijek – Dinamo. Gosti su bili slavili pobjedu 8:2, Ante Ćorić postigao je pet pogodaka i svi su gledali u njega i divili mu se, a ja sam primijetio da mu je Josip bio namjestio gotovo svih pet pogodaka. Brekala sam 2016. iz Dinama odveo u Wolfsburg za 10 milionaeura", otkriva Vranješ.

Upitan je da prokomentariše i Brunu Petkovića, odnosno je li realno očekivati da on napravi veliki transfer kao prvi strijelac Dinama.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Bojim se da ga neće ostvariti, barem ne onaj od 15-ak miliona eura. Bruno je igrač u 27. godini, koji u Zagrebu sasvim dobro i lagodno živi, toliki novac teško će neko platiti za igrača u tim godinama, jer klubovi uvijek gledaju da ga mogu još jednom prodati. Usto, treba mu dati i plaću od barem dva miliona eura. A Petković, kao centarfor, igra “mali nogomet”, pozicioniran je predaleko od suparničkih vrata, teško može pobjeći čuvaru. Bruno je po načinu igre više polušpica nego špica, a na toj poziciji Kramarić je najbolji igrač Bundeslige", kazao je Vranješ.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kasikara
Ko o čemu,naši o parama,ništa od malog neće biti bude li se gledalo kako će se zaraditi na njemu što brže.Treba malog pustiti,tek je zabio 2 gola i prodiblo dvojicu i odmah je Džeko..Ne ide to tako,jeste potencijal ali da bi "bio" Džeko prvo se mora raditi dosta fizički i najbitniji dio PSIHIČKI.
11 0
fukaraslana
Ovaj nije igrao u Zrinjskom pa dosao u Slobodu za 16 kola dao 2 gola i to Slobodi Kome ovaj prodaje lafinu pa imamo mi bolje u Slobodi od ovoga
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi