Nekadašnji napadač Željezničara u odličnoj formi: Četiri gola Juričića u pet utakmica

Igra sve bolje

Nekadašnji napadač Željezničara u odličnoj formi: Četiri gola Juričića u pet utakmica

A. Beganović

Luka Juričić igra sjajno u Armeniji. U posljednjih pet utakmica postigao je četiri pogotka za svoj Pyunik.

I dok su svi ljubitelji fudbala okrenuti prema Kataru gdje se igra Svjetsko prvenstvo u pojedinim državama još uvijek nema pauze, odnosno igraju se nacionalna prvenstva.

Jedna od njih je i Armenija, gdje su se igrale utakmice 18. kola, a do važne pobjede s kojom su uhvatili priključak za gornji dio tabele stigao je Pyunik, čije boje brani nekadašnji fudbaler Željezničara Luka Juričič.

Pyunik je slavio na gostovanju kod Alashkerta rezultatom 2:1, a prvi pogodak za ovu ekipu postigao je upravo Juričić u 43. minuti.

Četiri minuta prije kraja domaći su stigli do izjednačenja preko Reyesa, a kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika vlastitu mrežu u sudijskoj nadoknadi je pogodio Kadio.

Nekadašnji napadač Željezničara igra u sjajnoj formi i čini se da se potpuno privikao na fudbal u Armeniji po dolasku iz Južne Koreje. U posljednjih pet mečeva Juručić je postigao četiri pogotka, a sa ukupno pet najbolji je strijelac aktuelnog prvaka Armenije.

Dodajmo i da se Pyunik trenutno nalazi na 4. mjestu tabele sa 30 bodova. Prvi je Urartu koji ima 11 više, ali i utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi