Jurina i Beširović spašavali Mezokovesd

Sjajan učinak bh. internacionalaca

Jurina i Beširović spašavali Mezokovesd

Marin Jurina, 26-godišnji bh. ofanzivac, je u januaru realizovao transfer u redove mađarskog prvoligaša, Mezokovesd Zsoryja.

Večeras je upisao drugi nastup za Mezokovesd i postigao prvijenac u dresu svog novog tima. Međutim, nije Jurina jedini bh. internacionalac u redovima Mezokovesda koji je večeras postigao gol - učinio je to i Dino Beširović koji je, također, u januaru stigao u ovaj klub.

Mezokovesd je na svom terenu ugostio ekipu Ujpesta u meču 19. kola mađarskog šampionata, a duel ova dva tima je završen rezultatom 2:2.

Poveli su gosti kada je u 14. minuti Berecz nespretno zatresao sopstvenu mrežu.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, a upravo je na poluvremenu trener domaćih odlučio u igru uvesti Marina Jurinu.

To mu se isplatilo već u 54. minuti jer je Jurina, na odličnu asistenciju svog saigrača, pogodio za 1:1.

Ipak, tri minute kasnije Novothny pogađa i Ujpest dolazi do novog vodstva.

Taman kada je većina domaćih navijača pomislila da će njihov tim upisati poraz, "ukazao" se Dino Beširević i u 88. minuti  na asistenciju strijelca prvog gola Marina Jurine pogodio za 2:2 (bio je to njegov drugi gol u mađarskom šampionatu). Ispostavilo se da je to konačni rezultat meča.

Treba dodati da je Dženan Bureković odigrao svih 90 minuta u ekipi Ujpesta.

Mezokovesd je ostao na trećoj poziciji na tabeli sa 35 bodova na svom kontu, dok je Ujpest ostao na 25 bodova, te je i dalje na sedmoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi