Jurina: Nismo imali sreće u ključnim utakmicama u borbi za opstanak
Od Jurina se očekivalo mnogo više u crno-crvenom dresu

Ofanzivač Čelika nada se pobjedi protiv Viteza

Jurina: Nismo imali sreće u ključnim utakmicama u borbi za opstanak

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će pokušati da pobijede Vitez, te se s tri boda oproste od domaćih navijača, koji će čekati najmanje godinu dana da ponovo svoj voljeni klub gledaju u Premijer ligi BiH.

Zeničani su se ove zime pojačali s brojim igračima, a edan od njih je i 24-godišnji krilni napadač Marin Jurina. Ovaj korpulentni ofanzivac, koji je veoma dobro igrao na pripremama, ipak do kraja nije opravdao status pojačanja, te se od njega očekivalo mnogo više.

Sutra će Jurina vjerovatno početi utakmicu protiv Viteza, te se nada da će ekipa uspjeti upisati tri boda. Utakmica protiv Viteza bit će 10 u dresu Čelika, a jedini gol u crno-crvenom dresu postigao je u Gabeli protiv GOŠK-a, kada je Čelik poražen rezultatom 3:2.

„Za Vitez se spremamo kao i za svaku utakmicu prije, nama je dužnost prema klubu da sutra odigramo maksimalno angažovano i pokušamo osvojiti tri boda. Ovo što se desilo, odnosno ispadanje iz lige mogu slobodno kazati, da u najvažnijim utakmicama sezone nismo imali sreće, odnosno koncentracije u završnici“ ističe Jurina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje žal što nisu uspjeli nadoknaditi bodovni minus iz prvog dijela sezone

„Ne možemo vratiti vrijeme, situacije ja takva kakva jest, trebamo gledati naprijed i pokušati ovo do kraja izvući maksimalno, pa vidjet ćemo onda na kraju sezone šta i kako dalje“, kazao je Jurina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osojnica
A vidi ofanzivca zalosna ti majka,..hahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi