Gazda Čelika vjeruje da će klub u narednom periodu postati jedan od najboljih u BiH

Aydin Olgun održao press konferenciju na Bilinom polju

"Izvinjavam se navijačima na ispadanju, ali vjerujem u ekspresni povratak"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika porazom od tuzlanske Slobode na Bilinom polju zvanično su ispali iz Premijer lige BiH. Zeničani su prvi put ispali iz elitnog ranga takmičenja, a nakon jučerašnje utakmice na ulicama Zenice bilo je vidno veliko razočarenje na licima vjernih pristalica tima s Bilinog polja.

Mnogi su nakon jučerašnje utakmice pomislili da će klub napustiti i investitor iz Turske, koji se u memorandumu prilikom preuzimanja Čelika obavezao da će ostaviti klub u Premijer ligi. Danas je "gazda" Čelika, Aydin Olgun, održao vanrednu press konferenciju, na kojoj je govorio o svemu. Dotakao se ispadanja iz lige, buduće akademije kluba, ljudima koji su ga iznevjerili, navijačima, ali i budućnosti kluba.

"Uvijek govorim ono što mi leži na srcu, nisam političar i nisam nadaren za neke govore, ali ono što govorim je iz srca. Žao mi je što se desilo ispadanje iz lige, nisam mogao ništa uraditi jer sam novi u ovome svemu. Nisam poznavao sistem ovdje, tek se upoznajem s ljudima i nismo imali vremena da uspostavimo naš sistem. Nažalost, zakasnili smo i desilo se to što se desilo. Kao predsjednik kluba želim da se izvinim svim navijačima Čelika za ono što se desilo jer svi mi volimo ovaj klub. Ja sam ovdje došao isključivo radi našeg projekta i, da vam kažem odmah, do kraja ću ostati ovdje. Svi ljudi u Turskoj vole Bosnu i Hercegovinu, vole sve ljude u ovoj zemlji i mi dolazimo ovdje napraviti lijepe i dobre stvari. Nije kraj svijeta ispasti, nekada padneš, nekada se digneš, treba ići dalje. Mi za mjesec dana počinjemo s našim projektom pravljenja akademije kluba. Bilo je onih koji su u to vjerovali, a bilo je i onih koji u to ne vjeruju. Još jednom se izvinjavam radi ispadanja, ali meni je savjest čista, učinio sam sve što sam mogao da klub pokuša izboriti opstanak. Čelik je izgubio jednu godinu i od danas obećavam da će klub napredovati i biti bolji nego što je bio" ističe Olgun.

Čelikov najveći propust nakon dolaska investitora u klub jeste pogrešna sportska politika, odnosno dovođenje igrača koji nisu u stanju obezbjediti klubu opstanak u Premijer ligi.

"Svi oni koji žive u svojoj prošlosti, jako teško mogu zamisliti svoju budućnost i najbolje je da izvučemo neke pouke. Treba da se uvaži iskustvo i ono što je bilo, cijeli život čovjek uči na svojim greškama. Nažalost, dosta smo vjerovali nekim ljudima, za koje smo mislili da se razumiju u nogomet, ali na kraju sam vidio da sam pogriješio i da smo prevareni po tom pitanju. Došli smo iz druge zemlje, kao jedan stranac ne možete odjednom promijeniti čitav sistem, pogotovo kada smo bili u teškoj situaciji i borbi za opstanak. Mi smo morali da nekom vjerujemo, nažalost neki su bili pravi ljudi, ali neki su izigrali naše povjerenje. Kao što znate ja se bavim nogometom u Belgiji, Turskoj i Makedoniji, znam sistem kako u tim zemljama funkcionira, ali u BiH nisam vidio ovako loš sistem", ističe Olgun.

Dotakao se i akademije kluba, što je jedan od strateških planova kluba u narednom periodu.

"Mi smo zakasnili s ulaskom u klub, mi smo naše prve pregovore imali u septembru prošle godine, međutim tek smo preuzeli klub krajem januara ove godine. Da smo preuzeli klub na vrijeme, vjerujem da bi dosad mnoge stvari bile riješene i sada bi pričali o nekim pozitivnim stvarima. Iskreno, nadam se da će se od danas sve promijeniti na bolje, mi ćemo sada uvesti naš sistem iz razloga jer želim da Zenica bude prepoznatljiva po fudbalu. Kapacitete i resurse imamo, prepoznao sam to iako sam imao ponude još nekih klubova u BiH, mi smo se odlučili za Čelik i nadam se da nismo pogriješili. Najveći problem u državi jeste spora administracija i te zakonske regulative, dozvole, procedure, ali vjerujem da ćemo u što bržem roku krenuti s izvođenjem radova kada je u pitanju naša akademija", nada se "gazda" Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već su napravljeni određeni razgovori s igračima na koje se računa i za narednu sezonu.

"Mi smo počeli s promjenama nakon jučerašnje utakmice, odredili smo ko bi trebao da ostane u klubu, a ko ne. Ovi igrači koji trebaju da ostanu u klubu, s nekima sam razgovara, tačnije 12-13 igrača, koji bi trebali ostati. Biće dosta promjena i u rukovodstvu kluba, administraciji, jer mi želimo ustrojiti naš sistem. Ne znamo još šta će biti s Edinom Prljačom, trebamo razgovarati s njim, čekamo i njegov izvještaj pa ćemo odlučiti o njegovoj sudbini. O igračima koji su interesantni nama, želimo da Nemanja Anđušić ostane u Čeliku, pokazao je svoje kvalitete, mi smo u kontaktu s njim i želimo ga u dresu Čelika i naredne sezone. Naravno ta želja mora da bude uzajamna jer on možda ima neke druge planove u karijeri. Želim još za kraj dodati, bez obzira na to što je Čelik ispao iz lige, ja vjerujem da će u skorijoj budućnosti biti jedan od najboljih klubova u BiH", završio je Olgun.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanel Orucevic
k.... cetese vratit ekspresno Velez ceka 3 god znase cijije red sada.
9 8
Gudra Za Cenera
Velež može još da sačeka.
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi